Írd be, mit keresel:

Egészséges levegő házi kedvenc mellett is

Egy házikedvenc, legyen az cica, kutya, görény, vagy egyéb szőrös kisállat nagyon megtudja szépíteni a mindennapjaidat. Szeretettel és vidámsággal töltik meg a munkanapok monoton szürkeségét, és egyensúlyt hoznak az olyan pillanatokba is, mikor már azt hisszük, minden kifordult a helyéről.
Cookta - 2022.06.12.
Egészséges levegő házi kedvenc mellett is

De a pozitívumok mellett természetesen nehézségekkel is számolni kell. Ezek közül a levegő tisztán tartására fogunk koncentrálni a következő bejegyzésben.

Tiszta lakás kisállat mellett

Te megtaláltad már a megoldást az állatszőr ellen? A GLOBY magas minőségű légtisztítóival a webshopjukban is találkozhatsz, amik kiválóan kiszűrik a levegőből a kedvencek szőrszálait, megelőzve ezáltal az egészségügyi gondokat.

A beltéren tartott állatok számtalan vidám percet okoznak ugyan nekünk, de be kell látni, hogy a lakás tisztán tartása mellettük nem éppen sétagalopp. Egyrészről hajlamosak esetenként a rágásra, kaparásra, egyéb rongálásra, másrészt pedig az állatszőr feltakarítása is nagy kihívásokat rejthet magában.

Állatszőr a levegőben

Természetesen a földre hullott állatszőr nem fog feltétlenül csak egy helyen és kizárólag esztétikai problémát okozni. Az apróbb leváló szőrdarabok koncentrált formában akár a levegőben is megtalálhatóak, belélegezve azokat pedig komoly egészségügyi kockázatnak teheted ki magadat és a szeretteidet. Hosszú távon ugyanis kellemetlen szagok okozói is lehetnek, vagy akár allergiás reakciókat is kiválthatnak.

Mi a megoldás az állatszőrrel teli levegő ellen?

Néhányak fejében bizonyára megfordul ilyenkor a gondolat, hogy talán mégsem kellene házon belül tartani az állatokat. Megválni – szerencsére – csak igen keveseknek lenne hajlandósága a kiskedvencüktől. Ilyenkor pedig csak a kertes ház, ami szóba kerülhet? És mi van, ha ott is tartanál tőle, hogy kitedd a kedvencedet az időjárás viszontagságainak és a különböző veszélyeknek, amik a kertben leselkedhetnek rá? 

Jó hír azonban, hogy nem kell ilyesmiben gondolkodni, ha találsz egy megfelelő minőségű levegőszűrőt, ami el tud bánni a levegőben keringő állati szőrökkel és a kellemetlen szagokkal egyaránt.

Milyen az ideális levegőszűrő kisállat mellé? 

Bármilyen levegőszűrőről is legyen szó, alapvető kritérium, hogy az halk legyen, ne érezzük miatta kellemetlenül magunkat a saját otthonunkban.

Fontos ezen felül, hogy el legyen látva biztonsági zár funkcióval, hogy a kis kedvenced véletlenül se tudja majd elnyomni a mancsával a beállításokat.

És természetesen az is egy nagyon hasznos funkció, ha az eszköz jelzi a számodra, hogy mikor van szüksége a szűrő ürítésére vagy éppen a cseréjére. Ekkor ugyanis nem kell külön naptárban vezetned, hogy mióta használod az adott szűrőt, és mennyit, hanem elegendő egyszerűen csak követni a led fényjelzés utasításait.

Láthatod hát, hogy lehetséges a tiszta levegő a házi kedvenced mellett is, és még tenned sem sokat kell érte!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.