Írd be, mit keresel:

Előzd meg vagy szüntesd meg az egészségügyi problémákat, mezítlábas cipőt mindenkinek!

Napjainkban is sorra dőlnek meg olyan elméletek, melyeket ezidáig modern életünk alapköveinek tekintettünk. A civilizációs ártalmak egyre inkább előtérbe kerülnek, és sokan ébrednek rá arra, hogy gyakran éppen egy olyan egyszerű dolog szünteti meg az idült problémáikat, amire eddig nem is gondoltak.
Cookta - 2022.06.12.
Előzd meg vagy szüntesd meg az egészségügyi problémákat, mezítlábas cipőt mindenkinek!

Egyre többen térnek vissza a természeti népek által használt módszerekhez, valamint keresik azokat a pontokat, ahol pozitív hatást tudnak elérni az életükben. Terjed a biohacking, a biohackerek az életükben eszközölt változtatásokkal próbálnak egyre egészségesebb és hosszabb életet elérni. Ebbe a vonulatba kiválóan illeszkedik a barefoot, azaz a mezítlábas vagy minimalista cipők irányzata.

Milyen problémákra keresik a megoldást az emberek?

Leginkább a mindennapokat megkeserítő fájdalom az, amitől szeretnének megszabadulni az emberek. A fájdalom ugyanis rányomja a bélyegét minden percünkre és demotiválttá teszi a legpozitívabb embert is. Nem is gondolnánk, hogy a fájdalmak nagy részét orvosolni lehet a Manimal Footgear által is forgalmazott unisex barefoot cipőkkel, amik visszatérést jelentenek a természetes járáshoz. Ahhoz, ahogy korábban őseink is rótták az erdőket, mezőket élelem után kutatva, vagyis mezítláb.

Hogyan tudjuk leginkább imitálni a természetes járást?

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy ma már mezítláb járni nem igazán lenne célravezető. Valószínűleg nem is tartanának bennünket normálisnak, ha a kiskosztüm mellé nem húznánk cipőt. Lábunk koszos lenne és megsérülhetne a talpunk a földön lévő szennyeződésektől. Azonban a mai modern cipők teljesen ellentmondanak lábunk anatómiájának.

Kemény, rugalmatlan talp, magas, sőt, tűsarok, platform és körömcipő, összenyomorított lábfej és lábujjak, hegyes orr. Ismerős? A talpunk reflexzónáinak szerepe eltűnik, a lábboltozatunk megsüllyed, bütyök és kalapácsujj alakul ki, megfájdul a hát, a derék, a lábon visszerek alakulnak ki. Lábunk egész nap ebben a rendellenes pozícióban kénytelen mozogni, hát miért csodálkozunk, ha fájdalom, később pedig degeneratív problémák alakulnak ki?

Azonban mi lenne, ha kívülről egy szuper cipőt viselnél, azonban valójában mezítláb lennél? Ezért fejlesztették ki a barefoot, vagyis a mezítlábas cipőt! Vékony, sarok nélküli talp, kényelmes, széles lábfej, rugalmas kialakítás jellemzi, amelyben pontosan úgy tudsz járni, mint őseink a természetben.

Rendben, de hogy néz ez ki?

Fantasztikusan, változatosan és vagányul! Elegáns csipkés, vagány színes, klasszikus tárgyalós, edzésre való sportos. Túrázós bakancs, átlagos hétköznapi viselet, mindent is megtalálhatsz a választékban. Férfiaknak, nőknek való és unisex változatban is hatalmas a kínálat. 

Ha nem szeretnél láb- és egyéb fájdalmakat, vagy éppen ezektől szeretnél megszabadulni, akkor ne habozz tovább! Orvosok, harcművészetet űzők és szakemberek ajánlásával, akár a biohacking részeként is keresed a barefootot, térj vissza őseid módszeréhez!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.