A nagy melegben a legjobb frissítő, hűsítő, hidratáló a limonádé, különösen akkor, ha gyümölcsös: a görögdinnye kínálja magát, lédús, édes, az egyik legjobb folyadékpótló, csak össze kell turmixolni.
A görögdinnye a legmagasabb víztartalmú gyümölcsünk, hiszen 90–95%-a víz, így remek folyadékpótló, tele van káliummal, jelentős a kalcium- és magnéziumtartalma, sok B-vitamint tartalmaz. Ráadásul a magok kipöckölése után remekül turmixolható, így egyszerűen készíthetünk belőle limonádét úgy, hogy természetes gyümölcscukorral édesíti hűsítő italunkat.
Istenien finom, egyszerű, akár le is fagyaszthatjuk, majd összemixelve, jégkásának is remek hűsítő, könnyű desszert is lehet belőle, de jégkrémformában is lefagyaszthatjuk gyümölcsös fagyinak.
Görögdinnyés limonádé
Hozzávalók:
Elkészítés: A dinnye húsát a héjból kivágjuk, felkockázzuk, kimagozzuk, majd egy turmixgépbe tesszük, hozzáfacsarjuk a citromok levét, akár egy kis héjat is belereszelhetünk, hozzáadjuk a vizet, és alaposan összeturmixoljuk.
Üvegbe töltjük, jól behűtjük, fogyasztás előtt felrázzuk.