Írd be, mit keresel:

Hogyan fejleszt a mágneses építőjáték?

A kirakós játékokkal először fogantyús puzzle formájában, illetve a néhány darabból álló mesekockákkal szokták megismertetni a kicsiket. Minden gyermek számára találni olyan figurásat, ami elé szívesen leül játszani.
Cookta - 2022.08.11.
Hogyan fejleszt a mágneses építőjáték?

A mesekocka minden egyes oldalán más-más képrészlet látható, amit ha megfelelően tesz egymás mellé a lurkó, akkor a teljes képet láthatja. Az eredeti funkcióján kívül persze egyebet is játszhat vele a gyermek: építhet tornyot, a műanyag állatai köré húzhat kerítést. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mi mindent fejleszt egy modern mesekocka.

A mágnes ereje

A fa és karton kockák mellett a Játékszigetnél elérhető a mágneses építőkocka. A mágneses építőelemekből nemcsak varázserejű, nehezen lerombolható tornyot lehet építeni, hanem állatok, épületek, járművek képeit is ki lehet rakni. A játék már a másfél évesek körében is népszerű, hiszen nem sodorja le a már egymásra rakott kockákat nagy igyekezetében. Az öt vagy nyolc darabból álló szettekhez jár segédlet is, így a gyerkőc a kártyán szereplő rajz útmutatását is igénybe veheti.

A mágneses építőelemekből nemcsak varázserejű, nehezen lerombolható tornyot lehet építeni, hanem állatok, épületek, járművek képeit is ki lehet rakni.

Mit fejleszt a mesekocka?

A megfelelő sorrend megtalálása nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik. Gyermeked is valószínűleg többször neki fog kezdeni, mire sikerül az első teljes képet összeillesztenie. Ehhez nagy adag kitartásra, türelemre és problémamegoldó készségre van szüksége. A kockák megfogása során fejlődik a finommotorika, az egymás mellé pakolás pedig a szem-kéz koordinációt erősíti. Ha kezdetben használja a segítő kártyákat, azzal gyakorolja a mintamásolást. Megismerkedik a rész-egész viszonyával és a sík-térbeli elhelyezkedés fogalmával. Emlékezőképessége javul, és ha engeded kötetlenül játszani, akkor kiélheti kreativitását is. Játékos formában ismerkedhet meg a tudomány és a matematika világával.

Varázslat újrahasznosított anyagokból

Jó hír a tudatos szülők számára, hogy ennek a játéknak a megalkotásához 100%-ban újrahasznosított műanyagot használ a gyártó cég. A vizuális élményt élénk színekkel és a biztonsági előírásoknak toronymagasan megfelelő eljárással biztosítják. A kockák sarkait lekerekítették, hogy ne okozzon sérülést akár az ínyen, ha a szájába veszi, akár más testrészén. Méretét úgy tervezték meg, hogy az apróságok kezében is könnyen elférjen, kényelmes legyen számukra a fogása.

A láthatatlan erő

A mágnes még a felnőttek számára is különleges, hát még az éppen a világot felfedező gyerkőc részére. Izgalmas tapasztalás a kockák egymáshoz való vonzódása vagy taszítása, illetve a mágnes erejének megismerése. Az építőjáték elemei annyira mágnesesek csupán, hogy ne szóródjanak szét, vagy egy véletlenszerű kisebb ütéstől ne boruljanak le. De a játék végeztével a gyermek önmaga is szét tudja szedni és akár újrakezdeni az alkotást.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.