Írd be, mit keresel:

Hogyan hasznosulhat horgászat közben egy normál etetőhajó?

Milyen úton és módon dobhatja meg egy normál etetőhajó a horgászatok eredményességét? Hogyan is történik egy ilyesfajta modern eszköznek a hasznosítása? Mennyibe kerül egy normál etetőhajó egyáltalán?
Cookta - 2022.08.19.
Hogyan hasznosulhat horgászat közben egy normál etetőhajó?

Ezeken a kérdéseken gondolkodó horgászok számára lehet igazán érdekes ez a bejegyzés. Meg fogjuk ugyanis nézni, hogyan is lehet a legtöbbet kihozni egy ilyesfajta korszerű horgász eszköz hasznosításának lehetőségeiből. Vágjunk is bele!

Hogyan is nézhet ki egy normál etetőhajó hasznosítása a gyakorlatban?

A hasznosság egyik legfontosabb kulcsszó jelen esetben. Az etetőhajó segítségével megvalósított horgászat maximális precizitással történhet. Aminek pedig egyenes következménye, hogy a halfogás sikerességi rátája is látványosan növekedhet.

Ami igazán kedvező fejlemény, és például a Cheapfishing webáruház etetőhajó GPS nélküli modelljeinek választékában is látszik, hogy egy ilyen készülék beszerzése ma már abszolút a megengedhető kategóriába tartozik.

Pláne úgy, hogy egyrészt a szerelék behúzásánál, másrészt az etetésnél is hasznosulni tud egy ilyesfajta korszerű eszköz. Vagyis az előkészített szerelékek célzott helyre juttatása mellett maga az etetés is úgy történhet, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Milyen horgász módszereknél jelenthet hozzáadott értéket egy normál etetőhajó?

A leggyakoribb felhasználási módot a bojlis horgászat jelenti. Nem véletlenül, hiszen az alapvetően kiülős pecához tökéletesen passzolhat egy normál etetőhajó bevetése. Így a nagytestű pontyok megfogásának igenis kedvező lehet az esélye.

Ezzel együtt a feeder horgász módszert űzők is egyre inkább előszeretettel támogatják meg a pecát etetőhajóval. Leginkább akkor persze, ha nem egy-egy pörgős pecáról, hanem hasonlóképp nagyhalas horgászatról van szó.

Mindezeken túl a rablóhalas horgászat egy-egy speciális módozatánál is bőven el lehet képzelni a hasznosulást. Például süllőre horgászva egy normál etetőhajó segíthet bőven 100 méter feletti távolságokra eljuttatni a horgon felkínált csalétket.

Amire leginkább érdemes figyelni az etetőhajó beszerzésénél

Az egyik kimaradhatatlan szempont a kapacitás. Egy korrekt normál etetőhajó esetében legyen elvárás, hogy az 1-1,5 kilogrammos terhet elbírja, mi pedig ennek köszönhetően hatékonyan tudjunk etetni.

Ide kapcsolódik a hatótáv kérdésköre is. Ma már nem kell drága etetőhajóban gondolkodni ahhoz, hogy az 500 méter körüli hatótávolság maradéktalanul rendelkezésre álljon. Így akár egy Balaton méretű vízterületen is lehetünk eredményesek.

Nem elhanyagolható persze, hogy a választott modell legyen gyors, sötétben pedig legyen kivilágítva. Ezáltal éjszaka horgászva is fenntartható a hatékonyság, miközben a horgászatunk is kellőképpen tempós maradhat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.