Írd be, mit keresel:

Tartsd biztonságban az étterem személyzetét védőfelszereléssel!

Az éttermekben használt munkaruházat funkciója kettős: nemcsak az ételkészítőjét védi, hanem a vendégeket is.

Cookta - 2022.09.12.
Tartsd biztonságban az étterem személyzetét védőfelszereléssel!

A konyha ugyanis egy igazán veszélyes hely lehet, ahol könnyen előfordulhatnak sérülések, és a legtöbb vásárló aggódik, hogy az étel elkészítése higiénikus-e így egyáltalán. A dolgozók viszont a Hunpohár Webáruház védőfelszereléseinek a viselésével mindkettőt biztosítani tudják. 

Nélkülözhetetlen munkaruházatok

A vágásnak ellenálló kesztyűk például fontos védelmet nyújtanak az éles késekkel szemben, különösen a kemény termékek vágásakor és aprításakor. De bizonyos ételek okozta irritációtól is védenek, mint például a chili esetében. Ha pedig már a chilit emlegettük, akkor a vele való munka során egy védőszemüveg használata is javasolt. 

A megfelelő, megerősített orrú cipő megvédi az éles és nehéz tárgyakat a lábujjakra és a lábakra eséstől. A csúszásgátló talpak megakadályozzák a zuhanást a konyhában, ahol gyakran nedves, csúszós a padló.

A vastag, tartós, tűzálló anyagból készült kötény egy másik kötelező biztonsági elem a kereskedelmi konyhákban. Megakadályozza a forró folyadék okozta égési sérüléseket, és csökkenti annak valószínűségét, hogy a szakácsok ruhái meggyulladjanak nyílt lángon végzett munka során. 

Eldobható arcmaszkok

A COVID-19 világjárvány kezdete óta széles körben használják az eldobható arcmaszkokat, különösen az élelmiszeriparban. Nem nyújtanak ugyan védelmet a kórokozók belélegzésével szemben, de védőgátként működnek. Megakadályozzák a nagy cseppek orron és szájon keresztül történő be- vagy kijutását, így mindenképpen érdemes őket beszerezned.

Forrás:
Unsplash

A konyhában azonban nem csak a szakácsoknak kell védőfelszerelést viselniük!

A takarító személyzetet sem árt ellátni védőfelszereléssel. Először is szükség lesz gumikesztyűkre, amelyek segítségével védve marad a kezük az ipari tisztításhoz használt erős vegyszerektől, különösen a sütők esetében. 

Aztán a csúszásmentes cipő szintén egy kötelező darab a gardróbukban. A víz és a szappan ennek a szakmának az alapja, de sajnos ez a kombináció sokszor csúszós padlót eredményez, ami bizony tud súlyos sérüléseket is okozni.

A védőfelszerelés tisztán tartása is rendkívül fontos!

Amennyiben a vízálló munkaruházat mellett teszed le a voksod, mint amilyen például a kesztyűk, kötények és cipők, akkor érdemes hozzájuk antibakteriális törlőkendőket is beszerezni, hogy elpusztítsa a baktériumokat, és eltávolítsa az egyéb vegyszereket. 

Ha pedig még mosógépben is moshatók, akkor mindenképpen legalább három naponta legyenek elöblítve biológiai mosószerekkel, amelyek lebontják a szerves anyagokat – például a testnedveket – a higiénia biztosítása érdekében. 

Biztosíts magas szintű védelmet a dolgozóidnak!

Függetlenül attól, hogy egy étterembe vagy bármely más élelmiszeripari vállalkozásba vásárolsz munkaruházatot vagy védőfelszerelést, fontos, hogy minőségi termékek beszerzésével maximalizáld a dolgozóid egészségét és biztonságát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.