Az ősz beköszöntével egyre sűrűbben használom fel az almát egy-egy sütemény vagy éppen palacsinta sütésekor. Mivel ma éppen semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy süteményt süssek - ez is ritkán fordul elő velem :) - így azt gondoltam, sütök pár darab palacsintát. És ha palacsinta, akkor miért is ne legyen az éppen almával megbolondítva...
Kicsit kisebbek, kicsit vastagabbak ezek az almás palacsinták, mint a mi vékony, tölthető palacsintánk, de nagyon finom, puha, könnyű, és már csomó íz van benne, így egy kis fahéj és porcukor elég is hozzá, hogy tökéletes desszert, de kényelmesebb napokon akár reggeli legyen.
Nagyon egyszerű, csupa olyan alapanyag kell hozzá, ami mindig van otthon, és tényleg pikk-pakk összedobható, az alma nagyon izgalmassá és finommá teszi. Gyors finomság, ami percek alatt kikeverhető, és már kezdődhet is a palacsintasütés, ami ezeknél a palacsintáknál könnyebb is, mint a klasszikus vékony változatnál, és porcukorral, fahéjjal megszórva tényleg ellenállhatatlan, nálunk legalábbis azonnal elfogyott.
Hozzávalók 12-14 palacsintához:
Elkészítés: Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a masszához, és szintén keverjük alaposan össze.
A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.