Írd be, mit keresel:

Tudatos cégvezetés és növekedés válság idején

Jól tájékozott cégvezetőként vagy cégtulajdonosként valószínűleg okozott számodra is pár álmatlan éjszakát az a sok-sok változás, amelyek miatt folyamatos kalkulálásra, módosításokra és gyakori újratervezésre van szükség.
Cookta - 2022.10.17.
Tudatos cégvezetés és növekedés válság idején

Nem vitás, hogy válságos időket élünk. Minden alkalmazott és vállalkozó számára életbevágó, hogyan reagál ezekre az egyre újabb és újabb kihívásokra. Van, aki költözést tervez országon belül vagy akár azon kívülre is, van, aki pályát módosítana. Sokan bezárják inkább a boltot vagy megpróbálják értékesíteni a sok energiával felépített üzleti vállalkozásukat.

Ha a fejlesztésben látod a kiutat

Ha azon a határozott véleményen vagy, hogy a vállalkozás fejlesztés a legjobb megoldás a mostani válsághelyzetben, akkor a PANDORANT tudására, tapasztalataira és szakértő segítségére biztosan számíthatsz. Természetesen nem árt, ha vannak tartalékaid. A nagyon fontos, kézzelfogható anyagiak mellett itt most az eddig talonban tartott tervekre és vészforgatókönyvekre gondolj!

Az MNB rendszeresen közli a várható inflációs adatokat. Jó, ha naprakész vagy ezekből és azonnal be tudsz avatkozni, ha bajt szimatolnál. Ehhez tisztában kell lenned, milyen az anyagi helyzeted, és mekkora tartalékot tudsz adott esetben mozgósítani. A kontrollingnak rendkívüli mértékben megnőtt a jelentősége. Sokkal alaposabban érdemes most minden egyes kiadásod áttekintened és ahol lehet, meghúznod kicsit a nadrágszíjat.

Elemezd az adatokat és merj beavatkozni!

A hozzáértők szerint érdemes auditálnod a vállalkozásod működését, azaz nagyon alaposan áttekintened, hogy mi működik optimálisan és mi az, amin javítanod kell és lehet. Ha van üzleti és pénzügyi terved, akkor van is mihez viszonyítanod az aktuális állást. Ebben az esetben a változtatások és az újratervezés is gyorsabb lehet. Akár kéthetente vagy havonta is. Nem biztos, hogy most már elegendő csak egy Buyer Persona, elemezd a lehetőségeid és próbálj új árbevételi csatornákat teremteni.

Persze nem kell pánikba esned azonnal, ha csökkennek a bevételeid, mert érthetőek azok kiváltó okai: a válsághelyzet. Persze ne dőlj hátra kényelmesen, ne várj egy percet sem a product line áttekintésével. Nézd át a marketingstratégiát, a számokat, a konverziós rátákat. Elemezd a hirdetéseid adatait és változtass, ha szükséges! Az ügyfelekkel való kapcsolattartásnak megnövekszik a jelentősége egy válság idején. Jó, ha tisztában vagy a helyzetükkel és a várható reakciójukkal.

Friss, új szakértői szemmel

Ha nemcsak spórolni akarsz, hanem fejleszteni is, akkor lehet, hogy itt az ideje egy tapasztalt külső szakértőt bevonnod a folyamatba. Ha pontosan meghatároztad a problémát és van is rá büdzsé, akkor elképzelhető, hogy egy jó szakember ötleteivel rengeteget nyerhetsz és sokkal kedvezőbb feltételekkel indíthatod el az új fejlesztéseket. Komoly versenyelőnybe kerülhetsz majd így a válság elmúltával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.