Ritkán, de azért előfordul hogy nincs nagyon ötletem és időm sem arra, hogy hosszabb időt a konyhában töltsek el a főzéssel, de persze enni azért ilyenkor is kell. Így történt ez most is: kinyitottam a hűtőajtót, és felmértem, mi is áll a rendelkezésemre egy gyors ebéd elkészítéséhez.
Volt itthon pár darab debreceni, krémsajt, magos mustár… Majd kis gondolkodás után, össze is állt a fejemben az ebéd, ami annyira jó lett, hogy máskor is készíteni fogom, mert pofonegyszerű, pár perc munkát igényel csupán, és tényleg nagyon finom.
A fűszeres krémsajt gyorsan elkészült, már csak a kolbászkákat kellett alaposan megkenni, majd a felszeletelt hagymával együtt a kizsírozott tepsibe pakolni. Uzsgyi be a sütőbe, és hamarosan már tálalható is ízlés szerinti körettel, de friss kenyérrel is nagyon finom!
Hozzávalók:
Elkészítés: A debrecenit sűrűn vagdossuk be, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át egészen. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük alaposan össze. Ezután kenjük be vele a beirdalt debrecenit úgy, hogy a bevágásokba is kerüljön bőven a fűszeres krémsajtból.
A tepsit kenjük ki a zsírral, helyezzük egymás mellé a kolbászokat, majd öntsük alá a bort. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a hagyma puhára párolódjon, a krémsajtos debreceni pedig szép pirosra süljön.
Ameddig a kolbász sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam, de friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom.