Írd be, mit keresel:

Otthonápolásra készülsz?

Amikor jól sikerül egy műtét, vagy épp közeleg a kórházi ápolás vége, akkor a beteg és a hozzátartozóinak a szívét öröm tölti el, hiszen szeretteink egészségénél aligha létezik fontosabb dolog.
Cookta - 2022.10.25.
Otthonápolásra készülsz?

Csupán második gondolatként villan az be, hogy bizony még rengeteg teendő vár rád, mielőtt kezdetét veszi az otthonápolás kemény, mégis nemes időszaka. Ebben a cikkben azt vesszük sorra, miket kell feltétlenül megtenned, hogy az otthonod teljesen akadálymentes legyen!

Akadálymentes fürdőszoba

A gyógyuláshoz feltétlenül szükséges a test tisztasága, és a felépülés alatt álló szerettünk hangulata és közérzete múlik azon, hogy mennyire tiszta. Éppen ezért elsődleges jelentőségű, hogy az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítését igényeld.

Mivel általában sürget az idő, ezért nagyszerű, hogy a fent említett vállalkozás csapata egy nap alatt át tudja alakítani a meglévő kádat úgy, hogy különösebb felfordulás nélkül megúszod az egész projektet.

Az akadálymentes fürdőkád roppant fontos, hiszen enélkül meglehetősen nehézkessé válik a tisztálkodás, valamint előnyös, hiszen a további balesetveszélyt csökkented azzal, hogy egy egyszerű ajtót kinyitva sétálhat be az ápolt a kádba, nem neked kell beemelned.

Ha tehát gyors és tiszta módját szeretnéd az átalakításnak, válaszd ezt, ami még a pénztárcádat sem terheli meg úgy, mint a teljes fürdőszobád szétverése és egy zuhanykabin beépítése.

A többi helyiségről se feledkezzünk meg!

Míg talán a fürdőszoba a legkritikusabb pontja a lakásnak – lévén, hogy itt történik az otthoni balesetek java része -, addig a többi helyiségről sem szabad megfeledkezni.

Ha mankóval vagy esetleg járókerettel tud csak az ápolt személy közlekedni, akkor mindenképpen érdemes minél jobban kiüríteni a szobákat, hogy kényelmesen el lehessen férni ezekkel a járást könnyítő eszközökkel. Lényeges ez, hiszen az amúgy is kiszolgáltatott állapotot tovább súlyosbítja, ha nincs elegendő tér a mozgásra, és ezért ágyhoz kényszerül a “páciensed”. 

Az, hogy önmaga tud járni, esetleg tisztálkodni is, nagyban megkönnyíti a dolgod, sőt az ő felépülését is felgyorsítja, vagyis mindketten csak profitálni tudtok belőle.

A test mellett a lélek is fontos!

A gyógyulás egyik fő alappillére a mentális egészség és a lelki béke. Ha ez nincs meg, jóval tovább tart a felépülés, ezért feltétlenül fontos, hogy az ápoltunknak ne csak a testi hogyléte felől érdeklődjünk, hanem a lelki felől is, beszélgessünk vele, és ha kell, irányítsuk szakemberhez, aki fel tudja vértezni a teljes gyógyuláshoz elegendő erővel.

Minden bizonnyal elegendő empátiával rendelkezel, mégis az ápolás fárasztó napjai során könnyen elfelejti bárki, hogy belegondoljon az ápolt helyzetébe. Ha te ezt is megteszed, vagy időnként emlékezteted saját magadat, akkor bizony már jobb ápoló vagy, mint az emberek döntő többsége lenne!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.