Írd be, mit keresel:

Tojáslikőr, ami 1 nap alatt tökéletesen összeérik

Isteni finom, selymes, krémes, vaníliás, sűrű, már-már desszertnek is beillő ünnepi itóka a tojáslikőr, ami otthon is egyszerűen elkészíthető. A legnagyobb baj vele, hogy egy hétig javallott érlelni – kivéve ezzel a recepttel!

Cookta - 2022.12.01.
Tojáslikőr, ami 1 nap alatt tökéletesen összeérik

A tojáslikőr leggyakrabban tiszta szesszel vagy vodkával készül, és ezeknek az erőteljes, durvább alkoholoknak bizony időre van szükségük, hogy megszelídüljenek az édes likőrben. Ha az utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy milyen jó is lenne vendégvárónak, vagy családilag koccintani az édes, vaníliás likőrrel, akkor is van megoldás, mégpedig a fehér rumos változat. Barna rummal is készíthető, de ennek íze és színe is más lesz, így mi a fehér rumot javasoljuk. Ezzel már néhány óra alatt tökéletesen összesimulnak a likőr aromái.

Bár tényleg nagyon egyszerű ennek az italnak a készítése, csak akkor álljunk neki, ha tényleg friss tojással tudunk dolgozni. Mivel a tojáslikőrhöz csak a sárgákra van szükség, így lesz egy csomó maradék fehérjénk, semmiképp se dobjuk ki: használjuk fel, és süssünk belőle habcsókot vagy ünnepi desszertnek Pavlova-tortát!

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 5 tojássárga
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl fehér rum

Elkészítés: A tejet és a tejszínt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a porcukor felét és a félbevágott vaníliarudat, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukor másik felével, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kihűlt vaníliás tejet és a fehér rumot. Átszűrjük sűrű szitán, üvegbe töltjük, és egy éjszakát a hűtőben érleljük.

Másnapra már összeérnek az ízek, nagyon finom, krémes ital lesz.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.