Írd be, mit keresel:

A környezettudatosság jelentősége a hőszigetelt ajtók esetében

A XXI. században mindennapjaink részét képezi a környezettudatos gondolkodás. Ahhoz, hogy gyermekeink és unokáink is élvezhessék bolygónk természeti adottságait, bizony nekünk kell óvatosan és körültekintően bánni Földünk értékeivel.
Cookta - 2022.12.01.
A környezettudatosság jelentősége a hőszigetelt ajtók esetében

A környezettudatosság nemcsak egy divatos szó, hanem fontos gondolat valamennyiünk számára. Az épületek energetikai korszerűsítése ebbe az irányba mutat, melyhez az automatizált bejáratok beépítése is hozzájárulhat.

Energiatakarékosság

Az épületek hőszigetelése az energiatakarékosság egyik alapfeltétele. Amíg korábban a falak és tetőszerkezet szigetelése egyértelmű elvárás volt, csak napjainkban jutott el a technológiai fejlődés arra a szintre, hogy a nyílászárók hőszigetelését is kielégítően megoldja.

A FAAC Hungary Kft. Thermcord ajtói fokozott hőszigeteléssel készülnek, melyeket a cég úgy tervezett, hogy a termikusan elválasztott ajtóprofilok miatt jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A korábban robusztus hőszigeteléssel ellátott ajtók ezzel a megoldással szinte megegyeznek a hagyományos ajtók méreteivel.

Miért az automatizált ajtók?

Az automatizálás a nyílászárók esetében jelentős energiamegtakarítást eredményezhet, nemcsak a téli, hanem a nyári hónapokban is. A nagyobb ipari csarnokokban, üzletházakban lévő bejárati ajtók folyamatos nyitása-zárása közben a fűtés vagy a hűtés kevésbé hatékony. 

Éppen ezért érdemes automatizált bejáratokkal felszerelni az épületeket, melyek működését különböző módokba állíthatjuk, így spórolva a fűtés vagy a klímahasználat energiaszámláin. Amíg nyári állásban az ajtók teljesen nyitott állapotban is lehetnek, addig a téli üzemmódban jelentős energiamegtakarítást eredményez az automatizált ajtó használata.

Szigetelhető-e az ajtó?

Az épületek szigetelése az energiatakarékosságban igen jelentős szerepet játszik. Az ingatlanok hőszigetelése a környezet védelme mellett a kiadásokat is csökkenti. Míg a falak és a tető szigetelése alapvető, addig a nyílászárók csak kis része hőszigetelt. Ennek oka többek között az, hogy korábban a technológia nem tette lehetővé, hogy a hagyományos méretű ajtókhoz hasonló legyen egy hőszigetelt ajtó nagysága, mert az alumínium profilt eddig nem tudták ehhez igazítani.

Az ajtószárnyakat érő dinamikus hőmérsékleti hatások miatt speciális igényeket kellett volna kielégíteni, amelyekre korábban a technológia nem adott megoldást. Most azonban a Thermcord rendszer az automatikus ajtók számára tervezett hőszigetelés, mely hőhídmentesen képes ellátni feladatát. A csupán 38 mm mély ajtóprofil belesimul a környezetbe, miközben hatékony hővédelemmel látja el a helyiséget.

További előnye a rendszernek, hogy bizonyos automata ajtó modellek a hőszigetelés mellett betörésvédelemi tulajdonságokkal is rendelkeznek, így a fűtési és légkondicionálási költségek csökkenése mellett még betörésvédelmi funkciót is kapunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.