Írd be, mit keresel:

Egyáltalán nem mindegy, milyen vonóháromszöget választunk!

Járművünkre rengeteg hasznos kiegészítőt szerelhetünk fel, amelyekkel egyrészt a mindennapokat, másrészt a speciális eszközöket igénylő műveleteket könnyíthetjük meg. Ezek közé tartozik például a vonóháromszög is, amelyek a vontatásban játszanak kulcsszerepet. Egy elég egyszerű eszközről van szó, mégis rengeteg különbséget találhatunk a piacon.
Cookta - 2022.12.01.
Egyáltalán nem mindegy, milyen vonóháromszöget választunk!

Milyen a jó vonóháromszög?

Egyáltalán létezik rossz vonóháromszög? A kérdés teljesen jogos és igen, vannak különbségek az egyes termékek között. Gondolhatunk itt a hosszra, szélességre, a csapszeg átmérőjére, valamint az egyik legkritikusabb paraméterre is: a teherbírásra. A megfelelő vonóháromszög kiválasztásához érdemes ellátogatni egy erre specializálódott kereskedőhöz, mint amilyen a Weber Autotechnik webáruháza is, ahol egyből láthatjuk is mekkora vonóháromszög felhozatal érhető el.

Miért van szükség vonóháromszögre?

Egy vonóháromszög feladata nagyon egyszerű: a biztonságos és stabil vontatást hivatott megoldani. Mind a két tényező kiemelten fontos, mivel egy megbízhatatlan vonóháromszög nem nyújt biztonságos szállítást. Ilyen lehet az, ha nem képes a csatlakoztatást az utazás során fenntartani és eltörik, vagy egyszerűen lekapcsolódik a vontatott rész és elszabadul. A stabilitás is nagyon fontos, nem lehet túl laza a vonóháromszög, pláne ha törékeny termékeket próbálunk szállítani.

Természetesen az első lépés vonóháromszög választásnál az, hogy megnézzük mekkora méretű helyezhető el a teherautón. Amint ez megvan, alaposan át kell gondolnunk a vontatni kívánt szállítmány súlyát. Minden egyes vonóháromszög más és más teherbírással rendelkezik, így ha rosszul választunk, akkor több kellemetlenséggel is találkozhatunk. Lehet már az első alkalommal megsérül az egész kiegészítő, és meg se mozdul majd a szállítmány, de az is előfordulhat, hogy a szállítás során törik el valamelyik alkatrész. Utóbbi a veszélyesebb, hisz nagyobb sebességnél ezzel balesetet is okozhatunk.

A teherbírás a kritikus pontja minden vonóháromszögnek

A megfelelő méret mellett a teherbírásról is bizonyosodjunk meg, soha ne “éppen elég” vonóháromszöget vegyünk, hanem olyat, ami a szállítmánytól jóval nagyobb strapabírással rendelkezik. Például 18 tonnás “csomag” esetén válasszunk 27 tonnás teherbírású kiegészítőt, így egyrészt garantáltan el tudjuk majd biztonságosan vontatni, másrészt az egész termék élettartamát is meghosszabbíthatjuk. 

Természetesen akkor sem kell pánikba esni, ha azt látjuk, a vonóháromszög kezd elhasználódni. A legtöbb ilyen kiegészítővel foglalkozó cégnél vásárolhatunk külön az alkatrészeiből is, így például ha a rugóval kapcsolatban azt tapasztaljuk, már nem fogja sokáig húzni, akkor van lehetőség kifejezetten csak ebből a termékből rendelni és könnyen kicserélni. Ha nem tudjuk, hogyan kezdjünk bele, vagy melyiket válasszuk, akkor bátran kérhetünk segítséget is!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.