Írd be, mit keresel:

EKR az energiafelhasználók számára

Az energiafelhasználók egyre gyakrabban fordulnak olyan eljárások felé, amelyekkel optimálisabban tudják alakítani a profiljukba tartozó gyártáshoz vagy a szolgáltatáshoz szükségszerűen felhasznált energia fogyasztási értékeit. Ezzel nem csupán sokkal több pénz maradhat a zsebükben, de még az egészségesebb környezetért is sokat tesznek. Nem is beszélve arról, hogy az energiahatékonysági beruházásaikhoz jelentős mértékű pénzügyi finanszírozáshoz is hozzájuthatnak.
Cookta - 2022.12.21.
EKR az energiafelhasználók számára

Jó a felhasználóknak és jó a környezetnek is

Az EnergyHub hatékony támogatást nyújt az energiahatékonysági projektekhez mások mellett az energiafelhasználók számára is, hogy ők így közvetlenül hasznosíthassák az EKR, az energiahatékonysági kötelezettségi rendszerről hozott rendelkezések szerint a megvalósult projektből származó EKR GJ-t. A GJ nem más, mint a Gigajoule, ebben mérik az energiamegtakarításokat.

Például egy vállalkozás optimálisabbá teheti a gyártósorát, hogy hatékonyabban és tökéletesebben tudjon termelni. Ehhez minden esetben érdemes hozzáértő és tapasztalt szakemberek segítségét kérni, mert sokkal gyorsabban és eredményesebben lehet a vágyott célt elérni. És ha még az energiamegtakarítást egy auditor cég hitelesíti is, akkor azt egy energiakereskedőnek értékesíteni is lehet.

Energetikai audit

Persze nem csak ez az EKR legnagyobb értéke az energiafelhasználók számára. Az energiahatékonysági társasági adókedvezményt is igénybe lehet venni az EKR mellett, tehát akár két legyet is lehet ütni egy csapással. Nagyon lényeges eleme a folyamatnak az energetikai audit, amit csak hitelesítésre jogosult energetikai auditáló szervezetek, mint az EnergyHub is, végezhetnek el. Ez az audit igazolja az energiamegtakarítás részleteit és pontos adatait, köztük az energiahatékonysági projekt alapján kapott energiamegtakarítást (GJ).

A kereslet és a kínálat találkozik

A hitelesített energiamegtakarítás nagy értékkel bír, korlátozottan forgalomképes vagyoni értékű jog. Korlátozott, mert csak kötelezett részére lehet átruházni. Az EKR-re specializálódott cégek itt is nagyon fontos szerepet töltenek be, mert össze tudják hozni az energiafelhasználókat az energiakereskedőkkel. 

Az energiakereskedelemben érintett cégeket ugyanis kötelezik arra, hogy olyan programokat vezessenek be és olyan intézkedéseket hozzanak, amelyekkel a végfelhasználóknál igazolt energiamegtakarítást lehet elérni. Évekre lebontva részletesen meghatározták a mennyiségeket 2030-ig. Nem minden kötelezett tudja teljesíteni ezt minden esztendőben, ám az EKR szabályok megengedik, hogy a végfelhasználónál végzett, hitelesített energiahatékonysági beruházások értékét átruházzák. 

Az EnergyHub az EKR GJ értékesítéshez is partneri együttműködést kínál a kezdeti lépésektől a vállalkozásoknak, amelyek energiahatékonysági projektek megvalósítását tervezik.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.