Írd be, mit keresel:

Könnyű és isteni túrógombóc főzés nélkül

A túrógombóc mindenki kedvence, ez a változat is az lesz, csakhogy ez főzés nélkül készül, gluténmentes, egészséges, percek alatt összeállítható, tuti, hogy nem esik szét - és a megszólalásig hasonlít az "igazi" túrógombócra, csak mini változatban.

Cookta - 2023.01.01.
Könnyű és isteni túrógombóc főzés nélkül

Sovány túró, görög joghurt, almapüré keveréke ez a zseniális desszert némi citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítve – a cukor helyett édesítő és vanília-kivonat is használható azoknak, akik minimálisra szeretnék csökkenteni a szénhidrátot -, főzni sem kell, a klasszikus zsemlemorzsa helyett pedig aprított földimogyoró kell a beforgatáshoz.

Zseniálisan egyszerű, alakbarát, magában is megállja a helyét, de egy kis görög joghurttal és némi ízesítővel elkevert almapürébe mártogatva még finomabb. Az almapürét otthon is elkészíthetjük, csak kevés vízben meg kell párolni a hámozott, kicsumázott almát, majd botmixerrel pépesíteni, de a német szupermarketekben natúr és édesített változatban készen is megvásárolható, és más finomságokhoz is kreatívan használható.

Könnyű túrógolyó egyszerűen

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg almapüré
  • 1 dl görög joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor – vagy édesítő és vanília-kivonat
  • fél citrom reszelt héja
  • 10 dkg sózatlan pörkölt földimogyoró
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés: A túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és 3 evőkanál almapürét, és kézzel összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük 15 percre, hogy könnyen formázható legyen.

A maradék almapürét a görög joghurttal, a mézzel és a citrom levével kikeverjük. A földimogyorót egy késes robotgépben darabosra aprítjuk.

A túróból diónyi gombócokat formálunk, meghempergetjük a mogyoróban – de akár olvasztott csokiban is megforgathatjuk, ha imádjuk a Túró Rudit -, és azonnal tálalhatjuk magában vagy a mézes almaszósszal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.