Írd be, mit keresel:

Műanyag palackokból meseszép bevásárlótáskák?

Nem is gondolná az ember, hogy napjainkban már erre is van mód. Ugyanis a környezetünk nagyfokú terhelése szerencsére már olyan forradalmi változásokat hozott, hogy egyes tervezők és gyártók képesek felhasználni a műanyag palackok anyagát, hogy abból gyönyörű termékeket varázsoljanak a legkorszerűbb és egyben környezetbarát technikák által.
Cookta - 2023.04.02.
Műanyag palackokból meseszép bevásárlótáskák?

A hazai főszereplő

Hazánk piacán az ecomoda.hu az a webáruház, aki összegyűjti azokat a gyártókat, akik a fenntartható fejlődés jegyében működnek, és környezettudatos elveket valló és gyakorló tervezőkkel dolgoznak.

Az eco chic által készített és az ecomoda.hu által forgalmazott bevásárlótáska azontúl, hogy három darab műanyag flakon felhasználásával készült, olyan tervezői munka eredménye, amely alapján biztos lehetsz benne, hogy szeretni és nem megunni fogod ezt a kiegészítőt.

A fentebb említett webáruház további termékei is mind valamilyen környezettudatos elv alapján készültek. Azontúl, hogy viselésükkel részese lehetsz egy nagyszerű eszmének, és úgy érezheted – joggal -, hogy te is hozzáteszel valamennyit a változó szemlélet kialakulásához, ezek a bevásárlótáskák még a megjelenésedet is megkoronázzák változatos színeknek és mintáknak köszönhetően.

Hagyjunk fel a nylonzacskók használatával!

Mindannyian ismerjük a boltok, bevásárlóközpontok mérhetetlen mennyiségű műanyag-felhasználását, amely a csomagolásokban is tetten érhető. 

Egyrészt az árucikkek is temérdek mennyiségű műanyagot használnak fel feleslegesen, hiszen, hazaérve egy mozdulattal kidobjuk mindet. Másrészt számunkra, azaz a vásárlók számára is ki van téve a sok átlátszó zacskó a pékáruknál és a gyümölcsöknél, zöldségeknél. Igaz, hogy a korábbi évekhez mérten csökkent a számuk, de még így is jelentős.

Ha egy sokszorosan újrafelhasználható bevásárlótáskával érkezünk az áruházakba, akkor egyszerűen nem lesz szükségünk arra, hogy ezekbe a nylon szatyrokba pakoljunk, hiszen egyből tudjuk a saját táskáinkat használni.

Gyerekeink edukációja

Az általános és középiskolai oktatás csak érintőlegesen beszél napjaink sürgető témáiról, így bizony jócskán ki kell egészíteni a környezetünk védelmével kapcsolatos tennivalók listáját a gyerekeink szemszögéből. Szüleink és nagyszüleink korosztálya sajnos már nem igazán fogékony ezekre a témákra, ritka az olyan idős ember, aki hetven vagy nyolcvan év felett is képes változni, és pl. szelektíven gyűjti a hulladékot. A gyerekeinknek azonban be kell mutatni, és rá kell őket is vezetni arra, hogy a mindennapi döntéseinkkel hogyan tudjuk befolyásolni környezetünket.

Gyerekeink nevelésében az üres szó ritkán vezet eredményre, mellette a példamutatás az, amit majd követni is fog idővel. Addig pedig menjünk együtt bevásárolni, és akár vásároljunk a gyereknek is újrahasznosított bevásárlótáskát vagy hátizsákot az ecomoda.hu-tól. Válogathatunk a szarvasos, a méhecskés, apró nyuszis vagy pandamacis típusok között. Magunknak pedig beszerezhetünk egy válltáskát a kedvenc színünkben. Ha kérdés merült fel akár a kivitelezéssel, akár a használattal kapcsolatban, bátran keressük a webáruház munkatársait!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.