Írd be, mit keresel:

Hova érdemes szerelni a szén-monoxid mérőt?

Manapság már minden lakásba ajánlott szén-monoxid érzékelőt szerelni. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy a művelet hogyan történik, hova kerül fel a készülék. Ha ugyanis szeretnénk, hogy az eszköz optimálisan működjön, el tudja látni a feladatát és jelezzen, ha szükséges, akkor nagyon lényeges, hogy milyen magasra tesszük.
Cookta - 2023.05.16.
Hova érdemes szerelni a szén-monoxid mérőt?

Nem véletlen, hogy ebben a bejegyzésben részletesen leírjuk az elhelyezéssel kapcsolatos tudnivalókat. Kitérünk a magasságra és a helyiség típusára, hiszen ez is döntő szempont lehet. 

Ezért figyeljünk a felszerelési magasságra!

Az Elektrikstore.hu szén-monoxid mérőivel kapcsolatban ugyanazok a tudnivalók, mint a többi eszköz esetén. Elengedhetetlen, hogy olyan magasságba kerüljön, ahol időben tudja érzékelni a veszélyt, a szivárgást, a tüzet. 

Amennyiben szükséges, akkor pedig megfelelő hangerővel figyelmezteti a háztartásban élőket a problémára, hogy minél előbb el tudják hagyni a helyiséget. Hozzá kell tenni, hogy mivel a szén-monoxid könnyebb, mint a levegő, így fentről lefelé tölti el a helyiséget. 

Nem véletlen tehát az sem, hogy egy átlagos otthonban a legjobb 180 és 240 cm közötti magasságba elhelyezni. Itt tud a legjobban működni. Kivétel ez alól a hálószoba, hiszen oda általában aludni megyünk, így jobb választás a berendezést légzési magasságba, az ágy körül elhelyezni, így védve meg minket az esetleges balesetektől.

Mire kell még figyelni, ha szén-monoxid mérőt szerelünk fel?

Persze a magasság mit sem ér, ha nem jó helyre kerül, tehát ha a potenciális forrástól messze található. A legjobb a fűtés mellé helyezni, ahol tényleg azonnal jelez, ha szükségét érzi. Célszerű minden olyan szobába és térbe tenni, ahol sok időt töltünk, ahol szeretnénk, hogy a családtagok biztonságban érezzék magukat. 

Csakis akkor tudunk gondoskodni róluk, ha a készülék megbízható és minőségi, megfelelő magasságba, valamint megfelelő helyre kerül. A legjobb a nappali, a konyha, valamint a hálószobák. Kisebb terekbe nem feltétlenül szükségesek, csak akkor, ha tényleg úgy látjuk jónak. 

Hova ne kerüljön?

Sose tegyük mosogató vagy tűzhely közelébe, hiszen itt veszélyforrást jelenthetnek! Ugyanúgy ne kerüljön huzatos helyekre, ablakokhoz, ventilátor, esetleg szellőző mellé, hiszen itt a levegő áramlása miatt nem tud optimálisan működni. 

Nem tanácsos érzékelőt telepíteni továbbá olyan helyekre, ahol könnyedén szennyeződik, porral telik meg. Igaz ez +40 és -10 fok feletti vagy alatti hőmérsékletre. Garázsba pedig csak akkor, ha biztosítani tudjuk a berendezés számára a megfelelő környezetet. Ezenfelül az épületen kívüli szekrényekben szintén nem sok értelme van telepíteni, hiszen nem sok hasznát vesszük. 

Minden esetben fontos azonban, hogy megbízható márka termékét válasszuk, csak bevált és véleményezett eszközt érdemes vásárolni. Nem itt kell spórolni, hiszen egyetlen hiba is végzetes tud lenni. Ismeretlen gyártók kétes eredetű változatát pedig messziről kerüljük el!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.