Írd be, mit keresel:

Spárgás-sajtos tészta egyszerűen, de nagyon finoman

Roppant egyszerű, finom, és bő fél óra alatt elkészíthető ez a spárgás-sajtos metélt. Én a zöld spárgát szeretem, mert sokkal zsengébb, és az íze sem olyan karakteres, mint a fehér spárgának, de ízlés szerint mindkettőt felhasználhatjuk ehhez a tésztához. 

Cookta - 2023.05.17.
Spárgás-sajtos tészta egyszerűen, de nagyon finoman

Imádjuk a spárgát, és bizony sajnálom kidobni a fás részét, mert ízre jó, csak ugye nagyon kemény, szálas. Ezért most a megtisztítás után ezt is megfőztem, hogy az íze megmaradjon, majd utána dobtam csak ki. Ráadásul a tésztát is a spárga főzővizében főztem ki, így nagyon finom „spárgás” lett az egész fogás.

Forrás:
Kard Éva

A tésztát gyúrhatjuk saját magunk is, én mindig előre gyúrok, így van házi száraz tészta a kamrában, ezért a gyúrásra már nem kell időt fordítani, csak ki kell főzni, de ízlés szerint bolti tésztát is főzhetünk ki. Az elkészült tésztát pedig rögtön tálalhatjuk, és még reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Forrás:
Kard Éva

Spárgás-sajtos metélt

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • őrölt színes bors
  • 15 dkg szélesmetélt tészta

Elkészítés: A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki. Ezután a bimbókat vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel. A félretett fás részt és a feldarabolt szárat enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szedjük ki a főzővízből, és a fás részt dobjuk ki. Ezután tegyük bele a főzővízbe a félretett bimbókat, és pár perc alatt szintén főzzük roppanósra, majd szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt főzővízhez öntsünk még vizet, majd ebben főzzük ki a szélesmetéltet.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a bimbókat, futtassuk meg, majd szedjük ki, és tartsuk melegen.

A visszamaradt vajhoz adjuk hozzá a szárrészt, sózzuk, borsozzuk, és szintén futtassuk meg. Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal, majd adjuk hozzá a tejszínt, és kevergetve forraljuk össze, közben, ha szükséges, még ízesítsünk utána.

Ezután a készre főtt tésztát szedjük ki a vízből, majd rögtön adjuk hozzá a spárgás-sajtos szószhoz, és forgassuk alaposan össze. Végül keverjük a tésztához a félretett bimbókat is.

Tálaláskor szedjük tányérba a spárgás-sajtos metéltet, majd szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.