Írd be, mit keresel:

Miért éri meg állásportálokra regisztrálni?

Amikor hirtelenjében álláskeresővé válunk, nem is tudjuk, hogy hova kapjunk. Mielőtt azonban fűhöz-fához szaladnánk, és kapkodva ide-oda küldözgetnénk random összeállított önéletrajzokat, érdemes önmagunkat stratégiai nyugalomra inteni!
Cookta - 2023.05.17.
Miért éri meg állásportálokra regisztrálni?

A higgadtság, a szervezettség és a szisztematikus attitűd lesz a kulcsa annak, hogy sikeresen találjunk magunknak munkát. No, és persze az, hogy regisztráljunk egy számunkra szimpatikusnak ítélt álláskereső portálra.

Van-e egyáltalán szükség regisztrációra?

Biztosan felmerül néhány emberben, hogy ugyan minek van szükség arra, hogy az olyan álláshirdetési oldalakon regisztráljon, mint amilyen a https://tatabanyaallas.hu?

Megannyi érv szól mellette, ezeket nézzük meg egy kicsit tüzetesebben a mai írásunkban.

Jelentkezés egy gombnyomással

Az önéletrajz rendkívül fontos, ahogy az is, hogy célzottan küldjük el minél több helyre. Ha nem megfelelően összeállított, esetleg elavultan szerkesztett CV-t küldünk, azzal konkrétan saját magunknak teszünk kárt, hiszen egészen biztosan nem jutunk be a következő körbe.

Ellenben ha a TatabányaÁllás.hu oldalán regisztrálunk, akkor nagyon gyorsan az adatok bepötyögésével pofás kis önéletrajzot tudunk rittyenteni magunknak, amit egészen biztosan nem fognak elkaszálni csípőből a munkáltatók.

Az meg már csak hab a tortán, hogy regisztrált tagként további két kattintással már tudunk is jelentkezni olyan helyekre, amelyek végzettségünknek és tapasztalatainknak megfelelnek.

Fontosak az extrák!

Természetesen nem árt azt sem megnézni, hogy egy-egy állásportál mit kínál, ami esetleg extrának minősül. A TatabányaÁllás.hu oldalán például lehetőség nyílik videós álláspályázat beküldésére is.

Ez gyakorlatilag nem más, mint egyfajta nulladik kör, amely során az előre feltett kérdésekre mondhatjuk el a saját válaszainkat. Ha ez meggyőzi a hirdetőt, jöhet az újabb kör, ha nem, akkor legalább spóroltunk egy kört azzal, hogy nem kellett személyesen megjelenni.

Azt is érdemes megnézni, hogy lehet-e országosan is keresni, vagy csak az adott régióra vonatkoznak a lehetőségek. Ha ugyanis hajlandóak lennénk költözni is egy-egy jó állásajánlatért, akkor mindenképpen az előbbit érdemes választanunk.

Minél gyorsabbak vagyunk, annál jobb!

A gyorsaság is fontos tényező, így ha elég szemfülesek vagyunk, elsőként jelentkezhetünk egy-egy hirdetésre. Sőt, ehhez még külön ügyesség sem kell, hiszen elegendő, ha feliratkozunk egy állásértesítőre, ami jelzi felénk, ha számunkra érdekes munkalehetőség jelent meg a fentebb említett álláskereső oldalon.

Láthatjuk hát, hogy igencsak megéri egy állásportálra regisztrálni, ugyanakkor fontos megnézni azt is, hogy melyikre tesszük a voksunkat. Nézzük meg mennyire aktív az oldal, városi vagy országos szinten is szerepelnek-e hirdetései, milyen extrákat kínál, ad-e álláskeresési tanácsokat. Ha ez mind megvan egy oldalon, akkor egy tapodtat se menjünk tovább!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.