Írd be, mit keresel:

Mire figyeljünk, amikor jelentkezünk egy álláshirdetésre?

Számos oka lehet annak, hogy egyszer csak úgy döntünk, új állás után nézünk. Bármikor adódhat ugyanis egy nem várt esemény, vagy egyszerűen csak besokallunk az aktuális munkahelyünkön, és váltani akarunk.
Cookta - 2023.05.17.
Mire figyeljünk, amikor jelentkezünk egy álláshirdetésre?

Bárhogy is legyen, a sikerhez vezető út első lépése a szimpatikus álláshirdetésekre való jelentkezés például a SzekesfehervarAllas Job Portál felületén. Ez nagyon egyszerűnek tűnik, főleg, hogy nagyjából két kattintással elintézhetjük a dolgot, valójában azonban nem árt odafigyelni néhány fontos dologra, ha azt szeretnénk, hogy a jelentkezésünk eredményes legyen.

Ebben az írásunkban megosztunk néhány hasznos tippet, tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni. Nem titkolt célunk, hogy segítsünk az álláskeresőknek abban, hogy kicsit tudatosabbak legyenek, s ezáltal könnyebben találjanak maguknak új munkahelyet.

Alaposan olvassuk el az álláshirdetést!

Az első és egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk a sikeres állásjelentkezés érdekében, az az, hogy körültekintően elolvassuk az elénk kerülő hirdetéseket. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy miután maga a pozíció megnevezése felkelti az érdeklődésüket, csak nagyjából futják át a szöveget, utána pedig nem sokkal el is küldik az önéletrajzukat.

Pedig, ha alaposabban elolvasták volna, akkor rájöttek volna, hogy ez a hirdetés nem nekik szól, vagy ha nekik is szól, akkor nincs meg a szükséges végzettségük, esetleg tapasztalatuk a munkához, így hát nem is csoda, hogy nem kapnak (pozitív) választ.

Tájékozódjunk a cégről, mielőtt jelentkezünk!

Egy álláshirdetésben viszonylag kevés hely van arra, hogy a cég tüzetesebben bemutassa magát, hogy információt adjon például arról, hogy hányan dolgoznak ott, vagy hogy milyen tevékenységi körei vannak. Elvégre egy hirdetésnek az a célja, hogy a betölteni kívánt pozíciót körülírja, valamint az elvárásokról, az elvégzendő munkafolyamatokról és a juttatásokról szóljon. 

Álláskeresőként azonban fontos, hogy tisztában legyünk vele, pontosan hova, melyik céghez jelentkezünk. Egyrészt azért, hogy el tudjuk dönteni, biztos szeretnénk-e ott munkavállalók lenni, másrészt pedig azért, mert az önéletrajzunkat is sokkal tudatosabban tudjuk elkészíteni, ha átfogóbban ismerjük a vállalatot. 

Szabjuk a hirdetésre az önéletrajzunkat!

Nagyon fontos, hogy az önéletrajzunkat mindig az adott hirdetésre, cégre és pozícióra szabjuk. Semmi esetre se csináljuk azt, hogy az egyszer megírt CV-t küldözgetjük mindenhova, mert ezzel a saját esélyeinket rontjuk. 

Jelentkezni egy álláshirdetésre nem nagy kunszt, hiszen csak kettőt kell kattintanunk, és az önéletrajzunk máris a cég HR osztályán landol. Úgy jelentkezni azonban, hogy az eredményes is legyen, az már más dolog. Amennyiben ez a célunk, akkor mindenképp tudatosan kell hozzáállnunk a dologhoz, és időt, energiát kell belefektetnünk abba, hogy végül behívjanak minket egy állásinterjúra.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.