Írd be, mit keresel:

Útmutató az álláskeresés megkezdéséhez

Bár a legtöbbünknek megtanították az iskolában azt, hogy hogyan kell önéletrajzot írni, de sokan közülünk még most sem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogy az álláskeresés folyamata az utóbbi évtizedben mekkora változáson ment keresztül.
Cookta - 2023.05.17.
Útmutató az álláskeresés megkezdéséhez

Itt már egyáltalán nem elég az, hogy megkeressük a kívánt pozícióról szóló hirdetést, és elküldjük rá az önéletrajzunkat. Releváns keresési feltételek, jól megválasztott stratégia és egy a megpályázni kívánt állásra aktualizált önéletrajz nélkül semmire sem megyünk.

A lehetőségek tudatosítása

Mielőtt belevetnénk magunkat az állásvadászatba, mindenképpen érdemes átgondolni a lehetőségeinket. Ha semmilyen körülmények között nem engedhetjük meg magunknak, hogy hónapokig munkanélküliek legyünk, akkor az első és legfontosabb lépés, hogy tájékozódjunk arról, milyenek az esélyeink az elhelyezkedésre.

Ebben segítségünkre lehet például a Mezőkövesdállás weboldala, ahol a Legnagyobb mezőkövesdi munkaadók és cégek is hirdetnek. Ez alapján felkereshetjük a karrieroldalaikat, és áttanulmányozhatjuk a nyitott pozíciókat.

Turbózzuk fel az önéletrajzunkat!

Ha sikerül egy olyan önéletrajzot összerakni, amely azt a benyomást kelti, hogy “felsőkategóriás” szakemberek vagyunk, akkor nem csupán a HR-est tudjuk meggyőzni, hanem mi is magabiztosságot és lelkesedést nyerhetünk belőle, amely nagy lendületet adhat az álláskeresésben. 

Ennek megvalósításához az alapszabály, hogy olyan képet csatoljunk magunkról, amelyen formálisabb öltözékben vagyunk, és az előnyös oldalunk látható rajta. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy öltönyben és kosztümben kell feszíteni, a sportosan elegáns öltözet is tökéletes.

Emellett fontos még, hogy kozmetikázzuk kicsit a különböző megnevezéseket. Ha például azt írjuk bele, hogy főreferensként dolgoztunk az xy cégnél, akkor garantált, hogy a cégek így nem fognak ránk találni. Helyette inkább használjunk olyan megnevezést, amelyet a többség megért!

Maximalizáljuk a lehetőségeinket!

A nagy számok törvénye alapján minél többen tudják rólunk, hogy állást keresünk, annál nagyobb lesz a valószínűsége annak, hogy a törekvéseinket rövid időn belül siker koronázza. Amellett tehát, hogy két-három naponta átböngésszük az állásportálokat, ha még néhány ismerősünknek és volt kollégánknak is szólunk arról, hogy jelenleg álláskeresésben vagyunk, akkor nagymértékben növelhetjük az esélyünket az elhelyezkedésre.

Végső tipp

Egyáltalán nem szégyen segítséget kérni. Ha tehát egyedül nem boldogulunk az álláskeresésre való felkészüléssel, akkor érdemes lehet akár szakmai segítséget is igénybe vennünk. Felkereshetjük például a helyi Foglalkoztatási Osztályt, de interneten is számos olyan felület érhető el, ahol akár ingyenes szakmai támogatást kaphatunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.