Írd be, mit keresel:

Spenótos-spárgás tészta krémesen, fetával

Szerencsére már egész jó árban kapható spárga, ez a semmihez sem fogható zsenge tavaszi zöldség, amit a rövid szezonja alatt érdemes minél gyakrabban készíteni. Most egy villámgyors és nagyon zöld, húsmentes tésztaétel készült belőle, rendhagyó módon feta sajttal, ami nagyon finom krémessé tette a szószt, és meglepően jól passzol a spárgához.

Cookta - 2023.05.18.
Spenótos-spárgás tészta krémesen, fetával

A spárgának és a tésztának közös tulajdonsága, hogy akkor igazán finom, ha nincs túlfőzve, kellemesen harapható, ráadásul ezt akár egyszerre, egy edényben is megtehetjük, lerövidítve a készítési időt, és spórolva a mosogatnivalóval. Ha zöld spárgát használunk, azt még hámozni, tisztítani sem kell, csak a fás végeket letördelni, így ezzel is lerövidíthető a főzés.

Most a spárga mellé egy kis fagyasztott leveles spenót került, de akár frissel is készülhet, úgy talán még gyorsabb, és annak is most van a szezonja, de így is az egész megvan 15 perc alatt!

Spárgás-spenótos tészta

Hozzávalók 2 személynek:

  • 25 dkg fusilli vagy más tészta
  • 25 dkg zöld spárga
  • 20 dkg (fagyasztott) leveles spenót
  • 2 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg feta vagy krémfehér sajt
  • só, bors

Elkészítés: A tésztának vizet teszünk fel, közben a spárga fás végeit letördeljük meghajlítva, éppen ott fognak elpattanni, ahol a fás rész kezdődik, majd a zsenge részt 3-4 centis darabokra vágjuk, a sípokat félretesszük. Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.

Ha forr a víz, sózzuk, beletesszük a tésztát, majd forrástól számítva 5 perc múlva a spárgát is, majd 2 perc múlva a sípokat, 1 percet főzzük még, majd leszűrjük. Közben a tejszínt egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk az újhagymát és a fagyos spenótot, enyhén sózzuk – a feta is sós! – borsot őrölünk hozzá, és pár perc alatt összefőzzük, míg a spenót felolvad és a tejszín kicsit besűrűsödik. Hozzáadjuk a spárgás tésztát, belemorzsoljuk a fetát, és még 1 percet főzzük, amíg a sajt kissé megolvad, és elekeveredik a szószban.

Azon melegében tálaljuk a villámgyors tavaszi tésztát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.