Írd be, mit keresel:

Hogyan érdemes intézni az online gépjárműkár-rendezést?

Mai rohanó világunkban a személyes ügyintézés sokak számára egy plusz kellemetlenséget jelent. Azok a cégek, akik már bevezették a cégüket a 21. századba, többségében nemcsak elérhető és felhasználóbarát online felületekkel rendelkeznek, hanem az ügyintézéssel kapcsolatos teendőket is átültették a virtuális térbe. Ez mindenkinek kényelmesebb így, és számos folyamatot fel tud gyorsítani. Lássuk tehát, miért éri meg online intézni a kárügyeket!
Cookta - 2023.06.21.
Hogyan érdemes intézni az online gépjárműkár-rendezést?

Gyorsaság mindenekelőtt

Az online ügyintézés során nem kell attól tartani, hogy hosszú sor fogad az ügyfélszolgálaton, és hogy nem tudsz elmenni a helyszínre a nyitvatartási idő alatt. 

Intézd az ügyeidet interneten keresztül! Köss online biztosítást, és spórolj időt a sorbanálláson és a papírok kitöltésén!

Az internetes kárbejelentés során nem kell tartani attól sem, hogy elakadunk valamivel, ugyanis a HelpDesken keresztül bármikor kérhetünk segítséget az ügyintézést illetően. A határidőkről azonban ebben az esetben sem szabad megfeledkezni. Nem érdemes halogatni “úgyis hamar megvan” felkiáltással, mert abból már komoly problémák keletkezhetnek. A kötelező biztosítás ügyintézése esetén például a károkozó számára 5 munkanap, míg a károsult számára 30 nap áll rendelkezésre, hogy bejelentsék az eseményeket.

A dokumentálás fontossága

Ahhoz, hogy a kárbejelentést az online térben lehessen intézni, elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotódokumentációt tudjatok a biztosító rendelkezésére bocsátani. A telefont vagy kamerát érdemes minden esetben vízszintesen tartani, hogy a fekvő fotókon minél nagyobb felületen látszódjon a baleset, valamint annak a körülményei. Tanácsos ezenfelül az érintett területeket is lefotózni közelebbről, de olyan módon, hogy kivehető legyen, egyáltalán milyen felületről, pontosan melyik részről is van szó.

Kárbejelentő alkalmazás

A kárbejelentéshez a MABISZ lefejlesztett egy alkalmazást, amiben papírok nélkül is biztonságosan el lehet készíteni a kárbejelentést. Ez nagyon jól jöhet például olyan esetekben is, amikor egy közúti balesetben egyik félnél sincs kitölthető formanyomtatvány. A MABISZ alkalmazásának további előnye, hogy automatikusan továbbítja a kitöltött kárbejelentő lapot az illetékes biztosító társaság felé, így sem a károkozónak, sem a károsultnak nem kell külön az illetékes ügyfélszolgálatnál személyesen megjelennie.

Összességében elmondható tehát, hogy az online kárügyintézés nemcsak felgyorsítani tudja a biztosításokkal kapcsolatos ügyintézést, hanem lényegesen egyszerűbbé is tudja tenni azt. Ezenfelül az azonnali kárbejelentés egy lélektani terhet is le tud venni a vállunkról, hiszen az azonnali bejelentés után nem kell még több alkalommal leírni/elmesélni, és ezáltal újra átélni a megtörtént eseményeket.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.