Írd be, mit keresel:

A sofőrállás legfontosabb követelményei

Nagyon sok ember él abból, hogy autót vezet. A sofőrállás tulajdonképpen egy elég közkedvelt pozíció és első hallásra nincs is semmi bonyolult benne. Ettől függetlenül ne gondoljuk azt, hogy járművezetőként semmi dolgunk nem lesz.
Cookta - 2023.06.26.
A sofőrállás legfontosabb követelményei

A következő cikkben most utánajárunk, hogy kinek való ez a munkakör és összeszedjük a leglényegesebb szempontokat, amelyek egy sofőrt, kiváló sofőrré tesznek. 

Milyen a jó sofőr?

Minden munkakörre születni kell, éppen ezért, nem elég, ha szeretünk vezetni, a hozzáállásunknak is megfelelőnek kell lennie. Nézzük meg például a https://hatvanallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas oldalának állásajánlatait, ahol megannyi változatos hirdetéssel találkozhatunk! Azonban ezekre sem jelentkezhet bárki!

Mitől lesz valaki jó sofőr? 

  • Precizitás, pontosság – nem késünk el, időben teljesítünk. Habár nevetségesnek tűnhet, de ebben a szakmában ez a legfontosabb szempont.
  • Türelmesség és higgadtság – nem való annak a vezetés, aki minden egyes dugóban kikel magából! 
  • Felelősségteljes hozzáállás – akár emberek, akár áruk fuvarozásáról van szó, rendkívül fontos, hogy megóvjuk őket a sérülésektől. 
  • Improvizáció, kreatív problémamegoldás – lehet, hogy egy-egy kerülőutat is be kell vállalni vagy valamelyik ügyféllel akad probléma, az ilyen szituációk sem foghatnak ki rajtunk.

Tulajdonságok, rossz szokások, amelyeket nem néznek el nekünk

Sok emberrel az a baj, hogy azt gondolja, ha végre sofőrként dolgozik, akkor majd szabad lesz, minden értelemben és senki nem parancsol neki. De fontos kiemelnünk, hogy a sofőrnek is van főnöke. Mi vezethet odáig, hogy elbocsátanak minket? 

  • Hanyagság – teljesítések nem megfelelő kezelése, például a késés.
  • Rossz modor – lehet, hogy mi csak szállítjuk az árut, de az általunk képviselt vállalat hírnevére is kihat, ha mi tiszteletlenül viselkedünk az ügyfelekkel. 
  • Kellemetlen szokások – mindenkinek megvan a magánélete, és ez rendben is van. Ám ezeket nem helyezhetjük a feladataink elé, főleg nem munkaidőben! Például, ha dohányzunk, ne álljunk meg 15 percenként, mert így sosem érünk célba!

Hol találhatunk járművezetői állásokat?

Mivel rengeteg ember keres ezen a területen munkát, nem könnyű gyorsan lecsapni a nekünk tetsző ajánlatokra. Azt szoktuk javasolni, hogy mindenki állítson be értesítőt magának, ami az általa preferált keresési feltételekhez igazítva küldi az újdonságokat. 

Az álláskereső oldalakon nagyon sok funkció segíti a munkakeresés folyamatát. Egyszerű szűrni a találatokat, lehet országosan, regionálisan és helyi szinten is keresni, ugyanakkor cégnév vagy érdeklődi kör, állástípus szerint egyaránt böngészhetünk. A profi oldalakon ráadásul nem kell amiatt aggódnunk, hogy csalókkal lépünk kapcsolatba. 

A sofőrök élete tehát nem csak szabadság és száguldás, nekik is vannak kötelezettségeik, ezért mielőtt volán mögé ülnénk, gondoljuk át, hogy nekünk menni fog-e a fentebb felsorolt elvárások teljesítése. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.