Írd be, mit keresel:

Isteni málnás-joghurtos kevert süti – fordítva sütve, pofonegyszerűen

Könnyű és puha, illatos és nagyon finom tésztája van ennek a kevert kis sütinek, joghurttal készül, és az alapanyagok rém egyszerűen kimérhetőek a joghurtos pohárral, és csak pikk-pakk össze kell keverni. Most málnával készült, ráadásul fordítva sütve, mennyei finom, és soká friss marad, már ha nem fogy el egy szempillantás alatt.

Cookta - 2023.07.17.
Isteni málnás-joghurtos kevert süti – fordítva sütve, pofonegyszerűen

Csábítóan illatos, intenzíven málnás, pedig nem kell hozzá sok gyümölcs, a fordított sütésnek köszönhetően viszont a málna aromáit jól átveszi a tészta, a gyümölcs ráadásul szép pirosra meg is festi. A joghurtos tésztát olvasztott vaj gazdagítja, amitől nagyon finom szaftos és puha, fűszerként pedig vanília és egy kis kurkuma került bele, ez utóbbi mélyebb ízt és gyönyörű színt is kölcsönöz a süteménynek, el lehet hagyni, de tényleg nagyon különlegessé teszi ezt a pofonegyszerű kis kevert poharas sütit.

Az alaptészta természetesen más gyümölccsel, bogyósokkal, meggyel, cseresznyével, áfonyával, de akár szilvával, sőt vékonyra szeletelt almával, körtével is működik, nagyon jó állagú, ruganyos és puha, érdemes variálni, mert isteni, és gyerekjáték elkészíteni!

Fordított joghurtos kevert süti málnával

Hozzávalók:

  • 1 kis pohár (150 g) joghurt – ez lesz a mérce a többi alapanyaghoz is
  • 3 tojás
  • 1,5 pohár cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 pohár liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt kurkuma
  • csipet só
  • 12 dkg olvasztott vaj + a formához
  • 15 dkg málna

Elkészítés: A joghurtot kiöntjük egy pohárba, mert ezzel mérjük a többi alapanyagot. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel alaposan, simára elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, ezzel is elkeverjük, majd mehet hozzá az olvasztott, de nem forró vaj, simára keverjük. A lisztet, a sütőport, a csipet sót és a kurkumát hozzászitáljuk, és homogén, sima tésztává keverjük.

Egy kapcsos tortaformát vagy kerek sütőtálat (kb. 23 centis) kivajazunk, az alján elterítjük a málnát, és egyenletesen ráöntjük a tésztát. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 35-40 perc alatt tűpróbűig sütjük.

A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Tálra téve tálaljuk szeletelve, friss málnát is kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.