Írd be, mit keresel:

Mi lesz a nagyáruházak sorsa, ha már csak otthonunk kényelméből vásárolunk?

Köztudott, hogy az USA-ban már évekkel ezelőtt be kellett zárni plázákat, amelyek kisboltjai nem tudták felvenni a versenyt az internetes dömpinggel és a ténnyel, hogy a vásárlóknak már nem fontos a termékek kézzel való tapintása. Tény, hogy sokkal kényelmesebb otthonról, akár a fotelből megrendelni a jövő hétre az élelmiszert, az új ruhát, a konyhai robotgépet vagy még sorolhatnánk, de vajon nem fognak-e hiányozni nekünk a boltok, ha egyre több bezárásra kényszerül?
Cookta - 2023.07.17.
Mi lesz a nagyáruházak sorsa, ha már csak otthonunk kényelméből vásárolunk?

A széles kínálatú webáruházak

Gombamód szaporodnak a webáruházak és elmondható, hogy azok fognak többet profitálni, akik magas szintű szolgáltatási minőséget képviselnek és széles körű termékportfólióval rendelkeznek. A BestMarkt webáruház széles spektrumú kínálatára is igaz ez, és a sokoldalúság mellett a professzionalizmus is jellemzi minden téren, valamint itt tényleg megtaláljuk a napjaink leggyakrabban vásárolt és leginkább kedvelt árucikkeit.

A webáruházak között is sajnos tűnnek el cégek a piacról, ennek okai igen széles körűek, de az biztos, hogy az egyoldalú termékkínálat nem lesz olyan eredményes és nem fog annyi bevételt hozni. Hazánkban nem jellemző egyelőre, hogy bezárnának plázákat, inkább a kisboltokról mondható ez el. De az biztos, hogyha továbbra is hasonló ütemben nő az internetes rendelések részaránya a beszerzéseken belül, akkor elgondolkodtató a kérdés, hogy mi lesz a sorsuk.

Vásárlási szokásaink megváltozása

A legtöbb ember, ha nagyon szűken vesszük, két típusba sorolható, az egyik, aki szeret vásárolni járni, a másik pedig nem. Aki szeret, annak fontos, hogy meglegyen a személyes élménye, hogy végigjárhasson üzleteket, megtapogathassa a termékeket, ruháknál érezze a különféle szöveteket, fel tudja próbálni a cipőket, ki tudja próbálni a parfümöket.

Internetes vásárlásnál nincs mód ruha vagy cipő felpróbálására, így vagy megkockáztatja az egyén, hogy jó lesz a méret, vagy már ismeri a márkát, annak a méretezését, és tudja, hogy az adott méret annál a gyártónál megfelel-e neki. Amennyiben kockáztat, akkor számolnia kell azzal, hogy később reklamálnia kell, esetlegesen visszaküldeni az árut és nem biztos, hogy visszakapja a pénzt vagy lesz cseretermék.

Ezért érdemes jó előre utánanézni az ilyen kérdéseknek. Ma már a legtöbb webáruház ad valamilyen garanciát termékeire és ha hibás az áru, visszaküldi az árát, de jobb ennek előbb tudatában lenni, mintsem később bosszankodni, ha a nyakunkon marad egy selejtes árucikk.

Az otthon ülő típus

Aki eddig sem szeretett vásárolni járni, az vagy azért nem tette, mert általában nem szereti ezt a tevékenységet, és inkább elvan otthon, vagy pedig nem bírta a tömeget, az órákon át tartó felesleges, sokszor céltalan lődörgést, az árak és termékek összehasonlítását.

Ha ez utóbbi volt az ok, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ennek a célcsoportnak a lehető legjobbkor jött a digitális világ korszaka és a netes vásárlások, mert az ilyen ember üdvözli, hogy mennyi időt megspórolhat, ha otthona kényelméből intézi a bevásárlásait.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.