Írd be, mit keresel:

A szakmunkások elengedhetetlen és szerves részei az életünknek – Becsüljük meg őket!

A szakmunkások felbecsülhetetlenek a társadalom számára, bár ezt nem mindig tükrözik vissza a szakmunkáért járó bérek. Azért bízunk benne, hogy idővel előnyösen változik ez a helyzet. Nem szabad megfeledkeznünk a kétkezi munkások érdemeiről, akiknek olyan tudás van a birtokában, amivel lehetővé teszik számunkra a modern technológia élvezetét és a hétköznapjaink gördülékenységét.
Cookta - 2023.07.19.
A szakmunkások elengedhetetlen és szerves részei az életünknek – Becsüljük meg őket!

Bizonyos szakmákon belül sajnos hiánnyal küszködik az ország, mert sokan inkább külföldön vállalnak munkát. Vannak olyan ágazatok, ahol megfelelő a munkaerő létszáma, ott különösen fontos a jó minőségű, kitűnően végzett munka. Ha Veszprémben és környékén keresünk szakmunka állást, akkor a Veszprémállás oldalán a szakmunka címszó alatt Read more

Milyen lenne szakemberek nélkül a világ?

Egyáltalán nem fontos, hogy mindenkinek diplomája legyen, hiszen akkor ki végezné el a kétkezi munkákat? A szakmunkások számos területen helytállnak és bizonyítanak nap mint nap, de biztos, hogy elegendő figyelmet fordítunk rájuk?

Hol laknánk, ha nem lenne senki, aki felépíti a házakat? Milyen ruhánk lenne, ha nem varrnák meg a ruhánkat? Ki aratná le a búzát, ki sütne kenyeret, és ki árulná azt a kenyérboltban? A sort a végtelenségig folytathatnánk, de ennyi is elég, így is beláthatjuk, hogy szakmunkásokra számos területen szükség van.

Nézzük meg, hogy kik azok a szakmunkások, és milyen területeken találkozhatunk velük!

A szakmunka ágazatai

Az alap életfeltételeinket az élelmiszeriparban dolgozók biztosítják. A hentes, a pék, a tejtermékgyártó, a tésztakészítő, a szőlész-borász és még számos mesterember munkájának köszönhető, hogy étel és ital kerül az asztalunkra. 

A könnyűipari szakmunkások készítik cipőinket, ruháinkat. A minket körülvevő rengeteg műanyag a vegyipari dolgozók segítségével jöhet létre. Találkozhatunk velük a gyógyszeriparban, a papíriparban és az üveggyártás során is. 

Az autók szerelése, a házakban található korlátok és még számtalan sok minden köszönhető a fémipari munkásoknak. A gépiparban dolgozók többek között korszerűsítik a gyártási folyamatokat, felügyelik és irányítják azokat. A feldolgozóiparban is több különféle szakmával rendelkező emberek keresik a mindennapi kenyérre valójukat. 

Tanuljunk szakmát!

A szakmunkáknak még mindig alacsony a társadalmi presztízse, pedig nyilvánvaló, hogy a kétkezi munkások rendkívül értékes és hasznos tagjai a társadalomnak. Kevés fiatal gondolkodik szakma kitanulásában, és a szülők sem erre terelik őket jellemzően. 

A szakmunka fontosságának megértése és megítélése nagyon fontos a jövőnk alakulásának szempontjából is. A bemutatott példákból láthattuk, hogy mennyire nélkülözhetetlenek a jó szakemberek. 

Ne vegyük egyértelműnek a minket körülvevő dolgokat, mert a tárgyainkat, élelmiszereinket valakik előállítják, karbantartják, javítják! Nem maguktól működnek!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.