Talán még mindig az egyik legkedveltebb reggeli-alapanyag a tojás, nem véletlenül, hiszen ezerféleképpen készíthető és variálható. Most bemutatjuk egy különlegesebb verzióját, ami nem más, mint a tojással töltött avokádó!
Az avokádó a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend, itthon viszont kevésbé robbant be a köztudatba, ami nagy kár, mert egy rendkívül egészséges gyümölcsről van szó, mi is rengeteg receptet szenteltünk neki. Aki szívesen megismerkedne vele közelebbről, mindenképp próbálja ki ezt a különleges reggelireceptet, ami még a sietősebb napokon is könnyedén összedobható, hiszen az előkészület mindössze öt-tíz percet vesz majd igénybe. A benne lévő tojás pedig – a közhiedelemmel ellentétben – csak még egészségesebbé és táplálóbbá teszi majd, és nem kell attól félnünk, hogy már kora délelőtt korogni fog a gyomrunk.
Avokádó tojással töltve
Hozzávalók:
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Vágjuk ketté az avokádókat, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk ki a közepüket éppen annyira, hogy egy-egy tojást bele tudjunk majd ütni.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe az avokádókat, majd üssük a közepükbe a tojást. Figyeljünk rá, hogy a tojás sárgája menjen középre, a fehérje pedig terítse körbe az avokádó belsejét.
Süssük 15-20 percig, majd ha kész, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg friss zöldhagymával, snidlinggel, vagy ízesítsük kedvünk szerint.