Mennyei és nagyon egyszerű, ha biztosra akarunk menni egy elronthatatlan és ellenállhatatlan desszerttel, akkor ez a biztos recept. Nutella, krémsajt, sütőporos liszt, pár perc keverés-kavarás, és irány a sütő. Ha fokoznánk az élvezetet, akkor krémet is készíthetünk rá – nagyvonalúan kihagyható a liszt: a krémhez elég a csokis mogyorókrém és a mascarpone krémsajt.
Hosszúkás pástétomformában vagy kerek, kapcsos tortaformában is süthetjük, nagyon egyszerű, de testvérek között sem diétás finomság ez a desszert. Jó csokis és mogyorós, puha, illatos, önmagában is tökéletes egy tejeskávé mellé, de egy kis krémmel megkenve, megtöltve tortaként, sütiként is villantós finomság.
A sütemény összeállítása pár perc csupán, a sütőben viszont 1 órát is elvan, míg tökéletes lesz, majd még egy kis türelemre lesz szükség, míg a süti kihűl. Utána tölthető vagy csak szimplán bevonható – mindenképpen sikert fog aratni.
Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítés: Egy keverőtálban simára keverjük a mogyorókrémet és a mascarponét, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Kivajazott, kakaóporral meghintett őzgerinc- vagy pástétomformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hideg mascarponét és a Nutellát összekeverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Ízlés szerint meghinthetjük porcukorral, majd szeletelve tálaljuk.