Bőségesen ontják a termést idén is a cukkinibokrok, így szinte naponta készül mostanság nálunk egy-egy cukkinis finomság. Most egy gyors és könnyű, nagyon ízletes fogás kerekedett, mégpedig csirkemájjal.
Bő harminc perc alatt elkészíthető a serpenyős csirkemáj az előkészületekkel együtt, könnyű, kiadós, jó szaftos ragu. Én most zöld és sárga cukkinit egyaránt használtam, ráadásul egy csokor friss petrezselymet is tettem bele, így színes és mutatós is lett.
Köretnek kuszkuszt készítettem, majd azzal tálaltam, de jól illik hozzá a rizs, a bulgur, az a lényeg, hogy a finom szaftot felvegye, de egy szelet friss kenyérrel is kitunkolhatjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve kezdjük el párolni. Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.
Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána. Pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk, nehogy túlsüssük, mert kemény lesz!
Közben készítsünk ízlés szerint köretet, tálaláskor ezzel kínáljuk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és laktató étel.