Könnyű és kiadós, pofonegyszerű és percek alatt elkészül, alakbarát és izgalmasan pikáns ez a serpenyős csirke, ami fűszerek őrült jó kombinációjától lesz tökéletes. Nem kell semmi extrára gondolni, biztosan van minden otthon hozzá, hazafelé már csak egy kis húsos kaliforniai paprikát kell hozzá venni, de akár más, gyorsan puhuló zöldséggel is működik!
A főzéshez és az egészséges, de finom ételekhez nem kell feltétlenül hosszan ügyködni a konyhában, vannak olyan megoldások is, amelyek jócskán megkönnyítik a dolgunkat. Ez a csirkés fogás például mindennel együtt 15 perc alatt kész, omlós, édeskés, fűszeres és pikáns egyszerre, a karamellizálódott húsos paprikától egészen különleges, de készíthetjük akár brokkolival, zöldbabbal, vékony csíkokra vágott sárgarépával is, vagyis bármivel, ami könnyen megfő, és roppanósan a legfinomabb.
Ez a villámgyors csirkés fogás azért is nagyszerű, mert rizskörettel, valamilyen ázsiai tésztával – rizs- vagy üvegtésztával – is szuper, de tortillába tekerve, salátával kiegészítve is tökéletes, de csak zöldekkel kísérve is nagyszerű, egy kis extra citromlével tálaláskor meglocsolva – könnyű, frissítő és pofonegyszerű!
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a húsos paprikát szeletekre, majd csíkokra, a hagymát meghámozzuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy kis tálban a szójaszószt, a mézet, a fokhagymát, a gyömbért és a citrom kifacsart levét összekeverjük, borsozzuk és ízlés szerint csilit adunk hozzá, átkeverjük.
Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk, rádobjuk a csirkét, kifehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a húsos paprikát, 1-2 percet kevergetve sütjük, majd egyenletesen rálocsoljuk a mézes-csípős keveréket, és fedő alatt 3-4 percet pároljuk, amíg a csirke átsül, a paprika pedig kissé megkaramellizálódik.
Azonnal tálaljuk, köretként párolt rizs vagy üvegtészta is tökéletes hozzá, tortillába tekerve is nagyon finom, de csak egy kis friss salátával, bébi spenóttal is mennyei – diétás, gyors, kiadós és isteni. 😉