Jó, valljuk be, nagy csalással. Merthogy a pulled pork ugye sertéshússal készül, itt viszont csirke a főszereplő, szóval inkább pulled chicken, de az mégiscsak furcsán hangzik. A lényeg, hogy ez az amerikai húsimádó szaftos szendvics könnyített változata, ami nemcsak jóval kalóriaszegényebb, de sokkal gyorsabban el is készül, a végeredmény pedig isteni finom.
A street food kedvelői körében vitathatatlanul az egyik legnagyobb kedvenc a pulled pork szendvics, ami nagyon omlósra és szaftosra sült, szálaira széthúzott sertéshússal készül. Ennek könnyített változata ez a csirkés szendvics, aminél a hús szaftosságát nem a hús zsírtartalma adja, hiszen a csirkemell kimondottan sovány, hanem egy jóféle páclé, amivel együtt sül a hús, majd ha kész, akkor a sült szafttal még összeforgatjuk és átsütjük a pipimellet, így hihetetlenül aromás és ínycsiklandó lesz.
A szálaira széthúzkodott szaftos hús nem annyira mutatós, mint amennyire finom, de buciba vagy pitába téve már egész csábító, kiegészíthető bármilyen friss zöldséggel, akár a hamburgernél, de sajttal, szósszal is gazdagíthatjuk. Itt fokhagymás görög joghurt és mozzarella került még a szendvicsbe, mesésen finom, és egy jó adag salátával kísérve tényleg jóval egészségesebbé tehetjük a kedvenc street foodunkat.
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és egy kis tepsibe tesszük. A hagymát meghámozzuk, szálasra vágjuk, és a csirkére szórjuk. A bbq szószt és a narancslét egy kis tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a római köményt, simára keverjük, majd a csirkemellekre locsoljuk, kicsit átforgatjuk, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 1 órát sütjük.
A sütőből kivéve a fóliát óvatosan leemeljük vigyázva a kicsapó forró gőzre, a csirkemelleket vágódeszkára szedjük, és két villa segítségével szálaira széthuzogatjuk. A tepsiben maradt szaftot összeturmixoljuk, majd a tepsibe visszatesszük a csirkemellel együtt, és még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.
Közben a szószhoz a görög joghurtot a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel és kis sóval összekeverjük, a mozzarellát szeletekre vágjuk, a bucikat félbevágjuk, és száraz serpenyőben kicsit lepirítjuk.
Tálaláskor a húst a bucik alsó felére halmozzuk, kirakjuk a mozzarellával, fűszeres joghurtot kanalazunk rá, ízlés szerint salátával, zöldségekkel is gazdagíthatjuk, majd a bucik kalapját a tetejükbe rakva fogyasztjuk.