Írd be, mit keresel:

Magic Cake, az igazi varázssütemény

Elképesztően finom és különleges, ráadásul huncut sütemény ez az amerikai sikerdesszert, ami lazán varázssütemény, vagyis Magic Cake néven fut, de egyáltalán nem véletlenül. Egyrészt varázslatosan finom, másrészt varázslatos módon a bele rétegezett pudingalap és piskóta sülés közben helyet cserél. Igazi magic! ;)

Cookta - 2023.08.26.
Magic Cake, az igazi varázssütemény

Álomfinom, ellenállhatatlan, könnyű kókuszos piskóta az alapja, rajta vaníliapudingos vastag réteggel, a tetején pedig aranyló karamell… Selymes, lágy és nagyon krémes, az egész pedig egyetlen formában sül meg. A piskóta nagyon puha, a puding gazdag és nagyon lágy, köszönhetően a benne lévő krémsajtnak, tálaláskor pedig az egészet bevonja az aranyló karamell. Nem egy gyors desszert, mert sütni és hűteni is hosszan kell, de annyira finom, hogy érdemes kivárni!

A legtöbben valószínűleg azért készítették el először, hogy saját szemükkel lássák a varázslatot, ahogy a két réteg helyet cserél a sütiben, ami fura, és tényleg működik, de a végeredmény annyira isteni, hogy nem is kérdés, miért vált olyan népszerűvé ez a mesés desszert!

Magic Cake – pudingos-piskótás süti karamellel

Hozzávalók:
A karamellhez:

  • 20 dkg cukor

A vaníliás-kókuszos piskótához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál kókuszreszelék

A pudingos réteghez:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 35 dkg sűrített tej
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés: A karamellhez a cukrot egy lábasba öntjük, és tűzre téve, alacsony lángon, időnként megkeverve aranybarnára karamellizáljuk. Ha kész, akkor egy kivajazott pástétom- vagy téglaformába öntjük, kicsit mozgatva segítünk neki elterülni.

A vaníliás-kókuszos piskótához a lisztet, a sót és a sütőport egy keverőtálba tesszük, alaposan elvegyítjük. Egy másik tálban a lágy vajat a cukorral jó habosra verjük elektromos robotgéppel, hozzáadjuk a vaníliát, majd egyenként a tojásokat, megvárva, míg a massza teljesen felveszi, majd felváltva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet, végül pedig a kókuszreszeléket. A masszát a karamellre öntjük, elsimítjuk, félretesszük.

A pudingos réteghez a szobahőmérsékletű natúr krémsajtot egy keverőtálba tesszük, elektromos habverővel simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat folyamatos keverés mellett, majd a vaníliát, a sűrített tejet és a tejszínt is, mindig megvárva, hogy teljesen sima legyen, majd az egészet a nyers piskótaalapra öntjük.

A pástétom- vagy téglaformát egy magasabb tepsibe rakjuk, felöntjük annyi forró vízzel, hogy félig érjen a forma oldalán, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol légkeverés mellett kb. 60 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha sülés közben nagyon pirulna, alufóliával lazán letakarhatjuk.

A sütőből kivéve óvatosan kiemeljük a vizes tepsiből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára, de még jobb egy egész éjszakára.

Tálalás előtt a formát forró vízbe állítjuk 3-4 percre, hogy könnyebb legyen kiborítani, majd kivesszük a  vízből, egy tálcát vagy hosszúkás tálat borítunk rá, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk. Óvatosan leemeljük a formát, és hagyjuk lefolyni a karamellt a süteményen, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.