A piacok tele vannak gyönyörű paprikákkal, legszebbek a hegyes és fényes, piros fűszerpaprikák, amelyekből könnyűszerrel isteni házi csípős szószt készíthetünk, amit nemcsak pazar íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert felpörget, feltölt lendülettel, és még fogyaszt is.
A nyers csípős paprika csökkenti az étvágyat és nagyszerű zsírégető, tisztít és fertőtlenít, serkenti az emésztést, megszünteti a puffadást, de a vérkeringésre is nagyon jótékony hatással van, rendszeres fogyasztásával élénkebbek, lendületesebbek, fittebbek lehetünk, ráadásul használatával csökkenthetjük az ételek sótartalmát, mert plusz ízeket ad hozzá.
A most érő gyönyörű erőspaprikákból érdemes házi szószt készíteni, így mindig kéznél lesz, 1-1 kanálkával bármilyen kész ételhez adhatunk belőle, de nagyon jó pácokhoz vagy főzéshez is, ha egy kicsit tüzesebbre szeretnénk hangolni az ételeinket. Az alábbi friss paprikakrém 5 perc alatt elkészül, hónapokig eltartható a hűtőben, nagyon aromás, használhatjuk sült húsok, halak, zöldségek mellé, de akár szendvics vagy hamburger megbolondításához, tésztaételekhez, de levesekbe, ragukba is nagyon finom.
Hozzávalók:
Elkészítés: A fűszerpaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magjait kikaparjuk. A húsos paprikát kockára vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. Mindhármat késes robotgépbe tesszük, és jó pépesre összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, az almaecetet és a sót is, és még egy kicsit tovább mixeljük.
Tiszta befőttesüvegbe tesszük, lezárjuk, és a hűtőben tároljuk, ahol így hónapokig eláll.