Írd be, mit keresel:

Felpörget, fogyaszt és finom: villámgyors csiliszósz házilag

A piacok tele vannak gyönyörű paprikákkal, legszebbek a hegyes és fényes, piros fűszerpaprikák, amelyekből könnyűszerrel isteni házi csípős szószt készíthetünk, amit nemcsak pazar íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert felpörget, feltölt lendülettel, és még fogyaszt is.

Cookta - 2023.08.29.
Felpörget, fogyaszt és finom: villámgyors csiliszósz házilag

A nyers csípős paprika csökkenti az étvágyat és nagyszerű zsírégető, tisztít és fertőtlenít, serkenti az emésztést, megszünteti a puffadást, de a vérkeringésre is nagyon jótékony hatással van, rendszeres fogyasztásával élénkebbek, lendületesebbek, fittebbek lehetünk, ráadásul használatával csökkenthetjük az ételek sótartalmát, mert plusz ízeket ad hozzá.

A most érő gyönyörű erőspaprikákból érdemes házi szószt készíteni, így mindig kéznél lesz, 1-1 kanálkával bármilyen kész ételhez adhatunk belőle, de nagyon jó pácokhoz vagy főzéshez is, ha egy kicsit tüzesebbre szeretnénk hangolni az ételeinket. Az alábbi friss paprikakrém 5 perc alatt elkészül, hónapokig eltartható a hűtőben, nagyon aromás, használhatjuk sült húsok, halak, zöldségek mellé, de akár szendvics vagy hamburger megbolondításához, tésztaételekhez, de levesekbe, ragukba is nagyon finom.

Csípős paprikakrém

Hozzávalók:

  • 15-16 hegyes erős fűszerpaprika
  • 1 húsos kápia vagy kaliforniai paprika
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

Elkészítés: A fűszerpaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magjait kikaparjuk. A húsos paprikát kockára vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. Mindhármat késes robotgépbe tesszük, és jó pépesre összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, az almaecetet és a sót is, és még egy kicsit tovább mixeljük.

Tiszta befőttesüvegbe tesszük, lezárjuk, és a hűtőben tároljuk, ahol így hónapokig eláll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.