Vannak dolgok, amiken nincs mit szépíteni: mi, magyarok egyszerűen rajongunk a rántott dolgokért, mi is rengeteg cikket szenteltünk már a témának. De sajnos amennyire finomak ezek a fogások, pont annyira utálatos dolog az olajban sütés… Szerencsére nekünk erre is van egy szuper megoldásunk!
Sokan félnek attól, hogy a rántott dolgokat bedobják a sütőbe, mert attól tartanak, hogy a panír nem lesz annyira ropogós, mintha olajban sütnénk, esetleg a hús nem sül át rendesen. Pedig ha jó módszert választunk, ez a félelem alaptalan, ráadásul a lakást és magunkat is megkíméljük a borzalmas olajszagtól, arról nem is beszélve, hogy az egészséges táplálkozás felé is teszünk vele egy apró, ám mégis lényeges lépést.
Mi most csirkecombokat sütöttünk, de nyugodtan alkalmazhatjuk a receptet csirkemellre, zöldségekre vagy sajtokra is.
Forrás: iStock
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkéket fél órával panírozás előtt besózzuk, ízlés szerint használhatunk ételízesítőt is.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 180), és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Előkészítjük a panírt: a lisztet a sóval, a borssal és a pirospaprikával elkeverjük, a tojásokat az olajjal felverjük, egy harmadik tálba pedig mehet a zsemlemorzsa. A csirkecombokat alaposan megforgatjuk bennük, majd mehetnek a tepsibe, egy pici olajat spriccelünk még a tetejükre.
A combokat 60 perc alatt készre sütjük, félidőben pedig egyszer megforgatjuk. Azonnal tálaljuk.
Forrás: iStock