Írd be, mit keresel:

Süssünk rántott csirkét a sütőben!

Vannak dolgok, amiken nincs mit szépíteni: mi, magyarok egyszerűen rajongunk a rántott dolgokért, mi is rengeteg cikket szenteltünk már a témának. De sajnos amennyire finomak ezek a fogások, pont annyira utálatos dolog az olajban sütés… Szerencsére nekünk erre is van egy szuper megoldásunk!

Cookta - 2023.08.30.
Süssünk rántott csirkét a sütőben!

Sokan félnek attól, hogy a rántott dolgokat bedobják a sütőbe, mert attól tartanak, hogy a panír nem lesz annyira ropogós, mintha olajban sütnénk, esetleg a hús nem sül át rendesen. Pedig ha jó módszert választunk, ez a félelem alaptalan, ráadásul a lakást és magunkat is megkíméljük a borzalmas olajszagtól, arról nem is beszélve, hogy az egészséges táplálkozás felé is teszünk vele egy apró, ám mégis lényeges lépést.

Mi most csirkecombokat sütöttünk, de nyugodtan alkalmazhatjuk a receptet csirkemellre, zöldségekre vagy sajtokra is.

Forrás: iStock

Rántott csirkecomb sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb
  • só, bors
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A csirkéket fél órával panírozás előtt besózzuk, ízlés szerint használhatunk ételízesítőt is.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 180), és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Előkészítjük a panírt: a lisztet a sóval, a borssal és a pirospaprikával elkeverjük, a tojásokat az olajjal felverjük, egy harmadik tálba pedig mehet a zsemlemorzsa. A csirkecombokat alaposan megforgatjuk bennük, majd mehetnek a tepsibe, egy pici olajat spriccelünk még a tetejükre.

A combokat 60 perc alatt készre sütjük, félidőben pedig egyszer megforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.