Egy kellemesen fűszeres, omlósra sült csirkemell mindig jó választás, különösen azoknak, akik diétáznak, vagy a könnyedebb étrendet kedvelik. Most egy könnyű salátába került, gyorsan elkészül, nagyon omlós és finom, különösen joghurtos öntettel tálalva.
A sovány csirkemell rengeteg módon készíthető, még a sütésére is rengeteg alternatíva létezik. Most egy hibrid módszerrel készült, és nagyon puha, szaftos lett a végeredmény. Száraz tepsiben került elősütésre, épp csak egy kis olajjal megkenve, sóval és borssal fűszerezve, majd átkerült egy vékony fokhagymaágyra tepsibe, itt jött a fűszerezés és egy kis vaj, így a csirke a fűszerek ízét tökéletesen felveszi, a vajtól pedig kellemesen omlós lesz.
Diétázóknak ideális salátával és joghurtos öntettel vagy akár párolt zöldséggel, de természetesen bármilyen „komolyabb” köret is jó hozzá, sőt tehetjük szendvicsbe, tekerhetjük tortillába is – például egy magunkkal vihető munkahelyi ebédhez.
Hozzávalók:
A joghurtos öntethez:
Elkészítés: A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, megkenjük olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy száraz tepsit felforrósítunk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon megkapatjuk 2-3 perc alatt.
Közben a fokhagymát meghámozzunk, vékonyan felszeleteljük, és egy tepsibe szórjuk, erre tesszük az elősütött húsokat, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, és mindegyikre 1-1 kanál vajat teszünk. 180 fokos sütőbe toljuk, és 10 perc alatt omlósra sütjük.
Közben a koktélparadicsomokat félbe- vagy cikkekre vágjuk, a salátakeveréket előkészítjük, tányérokba osztjuk mindkettőt. A joghurtos öntethez a citrom reszelt héját és levét, a mézet, az olajat, a kakukkfüvet és egy csipet sót a joghurtba keverjük.
A csirkemelleket vágódeszkán felcsíkozzuk, a salátához adva tálaljuk, mellé kínáljuk a joghurtos öntetet.