Szuperegészséges, kiadós, laktató, diétás és vegán étrendbe is beilleszthető ez a gyors leves, tele rosttal, fehérjével és vitaminokkal, minden hozzávalója jótékonyan hat a szervezetre, nagyon zöld, ráadásul kellemesen pikáns és friss is.
Melegen és hidegen is nagyon finom, mindenmentes és szénhidrátszegény levest készíthetünk nagyon egyszerűen brokkoli, spenót és főtt fehér bab hármasából, ami már ebben a formában is csupa egészség, és jótékony hatású citrommal, fokhagymával, petrezselyemmel és római köménnyel megbolondítva ráadásul isteni ízkavalkádot kapunk, plusz vitaminokkal.
Mivel a brokkoli és a spenót is nagyon gyorsan megfő, a babnak pedig nincs is szüksége főzésre, épp csak annyira, hogy az ízek kicsit összesimuljanak, 15 perc alatt kész ez az egészséges krémleves, amit akár befőttesüvegben munkába, suliba is magunkkal vihetünk – bár ebben az esetben érdemes némileg csökkenteni a fokhagyma mennyiségét…
Hozzávalók:
Elkészítés: A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárrész külső fás részét levágjuk, a belső zsenge részt feldaraboljuk. Egy lábasba 1 evőkanál olívaolajat öntünk, rádobjuk a brokkolit, és időnként megkeverve 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, a zúzott fokhagymát, a római köményt, kevés csilit, ha szeretjük, sózzuk és borsozzuk, megvárjuk, míg a spenót összeesik, majd mehet bele a leszűrt bab. Összeforgatjuk, felöntjük a vízzel, és forrástól számítva 5 percet főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a citrom kifacsart levét, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Melegen, langyosan, hidegen is tálalható, ízlés szerint megszórhatjuk napraforgóbéllel, szezámmal vagy akár kenyérkockákkal, mindenhogy nagyon finom.