Írd be, mit keresel:

Ez nem piskóta: könnyű kevert süti joghurttal és olívaolajjal

Valóban nem piskóta, de ugyanolyan könnyű tésztájú, azzal a különbséggel, hogy sokkal puhább, szaftosabb, sokáig friss. Egy kis narancshéjjal és vaníliával megbolondítva csodás finomság!

Cookta - 2023.09.08.
Ez nem piskóta: könnyű kevert süti joghurttal és olívaolajjal

A mediterrán süteményeknél nem ritka, hogy vaj helyett olívaolaj kerül a tésztába, valamint sűrű joghurt – ezektől pedig nagyon kellemesen puha, rugalmas lesz, könnyebben megemelkedik, és a nedvesség- és olajtartalomnak köszönhetően nedvesebb, és nem is szárad ki. Csak az a lényeg, hogy a tojás-olaj-joghurt keveréket az elején igazán jó habosra, könnyűre verjük.

Potyogtathatunk bele gyümölcsöt, készíthetünk a tetejére mázat, de őszintén szólva egy kis narancshéjjal és némi vaníliával így is teljes boldogság beleharapni. Uzsonnára, vendégvárónak is nagyon jó, ha marad belőle másnapra, akkor egy kis dzsemmel a legjobb reggeli…

Könnyű narancsos kevert süti joghurttal és olívaolajjal

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb tojás
  • 15 dkg görög joghurt
  • 1,75 dl olívaolaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 narancs reszelt héja

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot, hozzáreszeljük az alaposan megmosott narancs héját. Elektromos habverővel jó habosra felverjük, míg a joghurt teljesen elkeveredik a többi alapanyaggal. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és egy fakanállal vagy spatulával alaposan összeforgatjuk, amíg sűrű, krémes tésztát kapunk.

Kivajazott és kikent 10 x 25 centis pástétom- vagy őzgerincformába simítjuk, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett, 45-50 percig sütjük.

A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, és így hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk, ízlés szerint mázat is készíthetünk a tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.