Könnyű, puha, villámgyorsan elkészül, csupa fehérje és ellenállhatatlanul finom - igazán nyerő kombináció ez egy palacsintához, ami reggelire, desszertnek, uzsonnára is bevethető, liszt nélkül készül, és mindehhez tényleg pofonegyszerű!
A palacsinta megunhatatlan és mindig sikert arat, ráadásul ez a túrós pufi változat nagyon gyors, nem kell pihentetni, rögtön süthető, a masszája pedig nagyon jól kezelhető. Liszt helyett kukoricakeményítő van benne, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, és csak egy pici cukor van benne, de akár ez is kiváltható más édesítővel.
Vanília és kis reszelt citromhéj teszi illatossá, egyáltalán nem édes, így tálaláskor érdemes egy kis dzsemet, mézet, vaníliás cukorral kikevert görög joghurtot vagy tejfölt kínálni ezekhez a kis ínycsiklandó pufi palacsintákhoz.
Hozzávalók:
Elkészítés: A túrót egy keverőtálba tesszük, ha darabos, akkor villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, hozzáreszeljük a citrom héját, simára kikeverjük, majd mehet bele a csipet só, a sütőpor és a kukoricakeményítő, és ezzel is alaposan elkeverjük.
Egy serpenyőben teáskanálnyi vajat olvasztunk, és a túrós masszából evőkanálnyi kupacokat teszünk bele, a kanál hátával kicsit eligazgatjuk, és mindkét oldalukon néhány perc alatt aranyszínűre sütjük lapáttal megforgatva.
Azon melegében tálaljuk, nagyon finom vaníliás cukorral kikevert görög joghurttal és dzsemmel, friss gyümölccsel…