Írd be, mit keresel:

Szenzációs szendvicskrém: avokádó és pesto – 2 in 1

A jó kis puha avokádóból sok minden lehet, de ha szendvicskrémnek szánjuk, akkor leggyakrabban guacamole, vagyis mexikói vagy tex-mex ízvilágú kence lesz. Pedig semleges íze mindennel jól harmonizál, így pár perc alatt mediterrán hangulatú, pestós finomság is készülhet belőle.

Cookta - 2023.09.11.
Szenzációs szendvicskrém: avokádó és pesto – 2 in 1

Igazán mennyei szendvicskrémet készíthetünk 10 perc alatt, ha van érett avokádónk és egy csokor vagy tő friss bazsalikomunk. Könnyű, friss, izgalmas, selymesen krémes – egy kis napérlelte paradicsommal és pár szelet kenyérrel a legfinomabb falat.

Friss kenyérrel és paradicsommal is tökéletes, de ha e kettőt megpirítjuk-sütjük pár perc alatt, elképesztően finom falatkákat vagy szendvicseket prezentálhatunk. Roppanós és krémes, hideg és meleg, fűszeres és finom. Előételnek, vendégvárónak vagy kényelmes reggelinek, gyors vacsorának is tökéletes.

Pestós avokádókrém

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 5 dkg dió
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 1 bagett
  • 25 dkg koktélparadicsom

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat kikanalazzuk, és egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a diót, a bazsalikomot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig mixeljük, amíg a dió teljesen eltűnik benne. Hozzáadjuk az olajat és a reszelt parmezánt, és tovább krémesítjük kb. fél percig.

A bagettet felszeleteljük, és a koktélparadicsomokkal együtt egy tepsibe tesszük, 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük, míg a kenyér megpirul, a paradicsom pedig kicsit összeesik.

A pestós avokádókrémet a pirítósokra halmozzuk, és a sült paradicsomokkal megpakolva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.