A jó kis puha avokádóból sok minden lehet, de ha szendvicskrémnek szánjuk, akkor leggyakrabban guacamole, vagyis mexikói vagy tex-mex ízvilágú kence lesz. Pedig semleges íze mindennel jól harmonizál, így pár perc alatt mediterrán hangulatú, pestós finomság is készülhet belőle.
Igazán mennyei szendvicskrémet készíthetünk 10 perc alatt, ha van érett avokádónk és egy csokor vagy tő friss bazsalikomunk. Könnyű, friss, izgalmas, selymesen krémes – egy kis napérlelte paradicsommal és pár szelet kenyérrel a legfinomabb falat.
Friss kenyérrel és paradicsommal is tökéletes, de ha e kettőt megpirítjuk-sütjük pár perc alatt, elképesztően finom falatkákat vagy szendvicseket prezentálhatunk. Roppanós és krémes, hideg és meleg, fűszeres és finom. Előételnek, vendégvárónak vagy kényelmes reggelinek, gyors vacsorának is tökéletes.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, a húsukat kikanalazzuk, és egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a diót, a bazsalikomot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig mixeljük, amíg a dió teljesen eltűnik benne. Hozzáadjuk az olajat és a reszelt parmezánt, és tovább krémesítjük kb. fél percig.
A bagettet felszeleteljük, és a koktélparadicsomokkal együtt egy tepsibe tesszük, 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük, míg a kenyér megpirul, a paradicsom pedig kicsit összeesik.
A pestós avokádókrémet a pirítósokra halmozzuk, és a sült paradicsomokkal megpakolva tálaljuk.