De ne gondoljuk, hogy a reformkonyha hívei, a diétázók vagy a súlyukat tartani akarók ilyenkor bajban vannak. Nem mindenki rajong a hagyományos karácsonyi ételekért, amik általában megterhelik a gyomrot. Az édességek tekintetében sem kell leragadnunk a klasszikus bejgli és a zserbó mellett, egészséges vegán desszert is készíthető e jeles ünnepen.
A karácsonyi sütemények adalék- és gluténmentesen is elkészíthetők. Ez nemcsak a fogyókúrázók kedvence lesz, hanem azoké is, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek. Remekül illenek a karácsonyi menübe a reformsütik. Annak, aki bírja a nehezebb és hagyományos karácsonyi ételeket, szintén jó ötlet a vegán süti, hiszen így legalább az agyoncukrozott édességgel már nem terheli tovább a szervezetét.
Ha szárított gyümölcslapot használunk a tészta helyett, a gluténérzékenyek is bátran elfogyaszthatják ezeket a süteményeket. Rostban gazdag, egészséges desszerteket kapunk, amelyek nemcsak emésztésünkre nézve kedvezőek, de az ünnep fényét is emelik.
Bonbont is készíthetünk egészséges összetevőkből. A marcipán tulajdonképpen vegán desszertanyag, ezt rétegezhetjük a Csinta.hu két gyümölcslapja közé. Kis kockákra vágva nagyon gusztusos lesz, amit akár belemárthatunk olvasztott étcsokoládéba is. Ha darált dióban is megforgatjuk, még tökéletesebb lesz.
Ezt a desszertet akár ajándékba is elkészíthetjük szeretteinknek, nagyon fognak örülni a két kezünk munkájának, ami ráadásul ízleni is fog nekik. Egy szép karácsonyi dobozba rejtve egy kis selyempapírral, masnival átkötve adjuk át a karácsonyfa alatt.
A szaloncukornak nagy hagyománya van hazánkban, ennek az ünnepnek szinte elmaradhatatlan kelléke a legtöbb családban. De sajnos sokan nem élhetnek vele a már említett ételérzékenységük miatt, vagy csak épp fogyókúráznak, és nem szeretnék, ha az ünnep megszakítaná és semmissé tenné az eddig elért eredményeket.
A kitűnően alakítható nyers gyümölcslapok maximálisan alkalmasak ennek a finomságnak az elkészítéséhez is. Tehetünk bele egy kávéskanálnyi reform bejglitölteléket, majd papírba csomagolva felakaszthatjuk a fenyőfára is. De jobban járunk, ha inkább megesszük!
Egészséges snack is készíthető a gyümölcslapokból, a hozzánk érkező vendégek bizonyára nagyon fognak örülni neki! Végre nem egy újabb hizlaló, pocakot terhelő sütivel találják magukat szembe, hanem olyan finomsággal, amit bűntudat és gyomorfájás nélkül fogyaszthatnak!