Az éppen puhára érett, könnyen pépesíthető avokádó ezer és egy ízzel megbolondítható, rengeteg receptje van a selymes szendvicskrémnek, ami alapból vegán, kis joghurttal vega előételnek, mártogatósnak is tökéletes.
Olyan selymes, krémes, könnyen alakítható és ízesíthető az avokádó, hogy érdemes belőle mindig tartani otthon. Ha a puhaságát naponta ellenőrizzük, épp a jó időpontban készülhet belőle a legfinomabb szendvicskrém vagy mártogatós. Pár csepp citromlével és egy kis sóval is mennyei magában, de az alábbi recept még finomabbá teszi ezt az ínyenc kencét.
A hagyma és fokhagyma hirtelensége megöli az avokádó lágyságát nyersen, de kicsit karamellizálva, megszelídítve a szilaj hagymákat, citromlével és egy kevés csilivel mixelve nagyon jól összesimulnak a krémes avokádóval.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajjal gyenge tűzön megdinszteljük, 1 teáskanál cukorral meghintve krémesre karamellizáljuk.
A puhára párolt hagymákat, a félbevágott, a héjából kikapart avokádó húsát a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, sóval, frissen őrölt borssal és ízlés szerinti csilipehellyel turmixba vagy késes robotgépbe tesszük, és krémesre összeturmixoljuk. Ízlés szerint még olívaolajat adhatunk hozzá, hogy kellemesen habos, krémes legyen.
Pirítóssal, pitával, friss kenyérrel vagy hasábokra vágott zöldségekkel kínáljuk.