Írd be, mit keresel:

Íme, az összeszerelő munka előnyei!

Amennyiben volt alkalmunk mostanában átböngészni az állásportálok kínálatát, akkor bizonyára számunkra is feltűnt, hogy a fizikai és betanított állások esetében egyes területeken több cégnél is elérhetőek nyitott pozíciók.
Cookta - 2023.09.25.
Íme, az összeszerelő munka előnyei!

Különösen az operátori munkakörre, azon belül is az összeszerelő állásra van országosan a legnagyobb igény. A mai cikkünkben pedig megmutatjuk, hogy mi vár ránk, ha sikeresen megpályázunk egy ilyen munkát, például a Siklósállás https://siklosallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka linkjén keresztül.

Mit csinál egy összeszerelő?

Az összeszerelő a gyártósor mellett állva szereli össze a különböző termékek tömeg- és sorozatgyártása közben a félkész- vagy a végtermékeket. Fontos kiemelni, hogy ez egy betanított pozíció, vagyis a betöltéséhez nem feltétlenül szükséges különösebb szakképesítés vagy korábbi tapasztalat.

Általában több műszakos (két- vagy három) munkarenddel jár együtt, de a legtöbb gyár kedvezményes utazást vagy céges autóbuszt is biztosít a munkába járáshoz, így ez nem jelent gondot. Sőt, akad olyan vállalat is, amely a távolabbról érkező munkavállalóknak szállást is kínál.

Melyek ennek a munkának az előnyei?

Nos, az egyiket fentebb már meg is említettük, ami nem más, mint hogy a megszerzéséhez nem szükséges speciális végzettség, vagy hasonló területen szerzett munkatapasztalat. Bármelyik olyan személy alkalmas lehet összeszerelőnek, akit kicsit is érdekel az összeszerelés, vagy legalább hajlandó elsajátítani a betanulási időszak alatt az összeszerelés folyamatát.

Ráadásul ez a pozíció még nyelvismeretet sem igényel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy fizikai munkásként ne lehetne megtanulni legalább egy idegen nyelvet, ez nagyon sok kaput megnyithat ugyanis előttünk. Előfordulhat, hogy ennek köszönhetően léptetnek elő minket minőségellenőrré.

Ennek köszönhetően pedig ez mentsvárat jelenthet az olyan munkavállalóknak, akiknek nincs lehetőségük a továbbtanulásra, vagy éppen egy átmeneti időszakban vannak, de szükségük lenne állásra.

Monoton, de ennek is megvan az előnye

A gyári munka sajnos alapvetően együtt jár a monotonitással, amely bizonyos szempontból rossz, mivel az ember fejben hamar elfárad közben. De megvan az az előnye is, hogy pontosan tudjuk, hány órát fogunk dolgozni, mikor lesz pihenőidőnk, és hánykor hagyhatjuk el a gyárat.

A fizetés kérdése

Mivel egyre nagyobb hiány van a fizikai dolgozókból, így a gyárak is felismerték azt, hogy versenyképessé kell tenniük a béreket ahhoz, hogy be tudják vonzani és meg tudják tartani a minőségi munkaerőt. Ráadásul, mint ahogy már azt fentebb is említettük, juttatásként biztosítják a céges buszjáratokat, vagy utazási kedvezményeket kínálnak.

De ha konkrét összeget kellene írni, akkor egy összeszerelő a munka típusától, jellegétől, összetettségétől, pozíciótól és az iparágtól függően havonta bruttó 260-570 ezer forint közötti összeget tesz zsebre.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.