Írd be, mit keresel:

Minden, amit a fizikai, betanított munkákról tudni érdemes

Bár számtalanszor hallottuk már azt a beszélgetések során, hogy a nem érdemes fizikai, betanított munkát vállalni, mivel nem fizetik meg rendesen, de mi nem szeretünk a tévhitekre alapozni, ezért részletesebben is utánajártunk annak, hogy mennyi is az órabére egy betanított munkát végző dolgozónak jelenleg Magyarországon.
Cookta - 2023.09.25.
Minden, amit a fizikai, betanított munkákról tudni érdemes

Mit mutatnak a statisztikák?

Az egyik legnagyobb munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég közel hétezer fő béradatait elemezte nemrégiben. Ez alapján az olyan fizikai, illetve betanított munkákért, mint amilyenek a Hevesállás https://hevesallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka aloldalán is megpályázhatók, átlagosan 1853 forint körüli bruttó órabért lehet kapni. Ez ugyan még mindig nem túl sok, de a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1553 forintos összeghez képest előrelépés.

Természetesen az ország különböző területeit külön-külön is megvizsgálták. Ebből pedig az derült ki, hogy az átlagos órabér már Észak-Magyarországon is 1600 forint fölé kúszott, míg a többi régióban maradt 1700 és 1900 forint között. Ez alól persze kivételt jelent Közép-Magyarország és a főváros, mivel itt nem ritka a bruttó 2500 forintos órabér sem.

További intézkedések szükségesek

Bár a fentebb leírt dolgok már eléggé biztatóak , de ahhoz, hogy a reálbérek korábbi szintjének fokozatos elérése elérhetővé váljon, az év hátralévő részében további lépésekre van szükség. Ez éves szinten nagyságrendileg 25 százalékos emelést jelent, amelyet viszont sajnos nagyon sok munkáltató egyáltalán nem tud kigazdálkodni, hiába is szeretné megtenni. Ők is tudják ugyanis, hogy ez a kulcsa annak, hogy be tudják vonzani, és meg tudják tartani a minőségi munkaerőt.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy a munkavállalók számára nem minden esetben a fizetés jelenti a legfontosabb szempontot a döntés során. Sokan figyelembe veszik például a munkaidőt, a cég által kínált juttatásokat, a főnök és a kollégák személyét vagy a munkahelyi környezeti jellegét is.

Továbbá az is sokat nyomhat a latban, hogy egy betanított munkát akár végzettség nélkül is el lehet végezni. Tehát, ha sürgősen szükségünk van munkára, akkor sem kell kétségbeesnünk, hiszen ezek a pozíciók ott vannak számunkra mentsvárként.

Természetesen jócskán akadnak olyan szakmák is, amelyekhez elengedhetetlen a szakirányú végzettség, de a jó hír az, hogy a legtöbbjüket akár érettségi nélkül is megszerezhetjük egy dedikált tanfolyamon.

A fizikai munkának kézzelfogható eredménye van

Ha már elkezdtük felsorolni a fizikai, illetve a betanított munka előnyeit, akkor fontos még megemlítenünk azt is, hogy ennek a munkának kézzel fogható eredménye van, amely főleg annak az embertípusnak fontos, aki csak akkor érzi hasznosnak magát, ha a munkája megelevenedik előtte.

Reméljük, hogy a mai cikkünkben sikerült mindent alaposan körbejárni a fizikai, betanított munkával kapcsolatban. Csak úgy lehet ugyanis véleményt mondani valamiről, ha a negatív és a pozitív oldalait is ismerjük a szakmának.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.