Írd be, mit keresel:

Amit érdemes tudni a CNC gépkezelő állásról

Bár még mindig sokan döntenek úgy 18 évesen, hogy továbbtanulnak és valamelyik főiskolán vagy egyetemen diplomát szereznek, ugyanakkor egyre többen vannak azok a fiatalok is, akik ahelyett, hogy 3-5 évet még az iskolapadban töltenének, inkább kitanulnak egy keresett szakmát.
Cookta - 2023.09.27.
Amit érdemes tudni a CNC gépkezelő állásról

Teszik ezt azért, hogy a lehető leghamarabb munkába tudjanak állni és pénzt tudjanak keresni. A szükséges végzettség megszerzését követően a https://pecsallas.hu/allasok/szakmunka linkre kattintva is érdemes a hirdetések között böngészniük, hiszen itt több nyitott pozíció közül is választhatnak.

Ezek közül az egyik a CNC gépkezelő, ami manapság egy rendkívül felkapott munkakör. Mielőtt azonban bárki jelentkezne rá, érdemes tisztában lennie azzal, hogy mire számíthat ebben a szakmában. Nézzük, mi mindent érdemes tudni róla!

Mit csinál egy CNC gépkezelő?

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a munkakörhöz tartozó konkrét feladatok bemutatásával, melyek a következők:

  • Programozás
  • Gépek beállítása
  • Gépek működtetése és felügyelete
  • Hibák javítása
  • Minőségellenőrzés

A gépekkel történő munkavégzés automatizálttá teszi a folyamatokat, ahhoz azonban, hogy azok az elvárásoknak megfelelően működjenek, be kell programozni őket, és el kell végezni a szükséges beállításokat rajtuk.

A gépek működését felügyelni kell, ha pedig valami rendellenes történik, akkor a hibát minél hamarabb ki kell javítani, hogy a gyártás, termelés folytatódhasson tovább. Mindezek mellett pedig a gép által gyártott termékeket – például alkatrészeket – le kell ellenőrizni, hogy minden szempontból megfelelőek-e. 

Milyen elvárásoknak kell megfelelni?

Egy CNC gépkezelőnek szakirányú végzettséggel kell rendelkeznie, a szükséges szakmai tudás hiányában ugyanis nem tudja kezelni a gépeket, és sok esetben tapasztalat is kell ahhoz, hogy egy cégnél el tudjon helyezkedni. 

Sok helyen azonban nem probléma, ha a fentiek közül egyikkel sem rendelkezünk. Ha erős motivációnk van, és látják bennünk a tanulási hajlandóságot, akkor a szükséges tudást és tapasztalatot az adott vállalatnál is meg lehet szerezni.

Ilyen munkarendben, környezetben kell dolgozni

A CNC gépkezelők rendszerint gyárakban és üzemi egységekben dolgoznak, ahol gépek között végzik a munkájukat. A munkarend cégek szerint változhat, de jellemzően több műszakot kell vállalniuk, ami éjszakára és hétvégére is eshet.

Jelentkezzünk a nyitott pozíciókra!

Ez a munkakör számos tekintetben vonzó lehet a munkakeresők számára, többek között például az egyik legnagyobb előnye, hogy egy jól fizető szakmának számít, ahol az átlagosnál több jövedelemre lehet szert tenni. 

Ugyanakkor van néhány dolog, amivel érdemes tisztában lennünk, például azzal, hogy milyen munkarendben, milyen környezetben kell dolgoznunk, milyen feladataink lesznek, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelnünk. 

Amennyiben ezek közül egyik sem veszi el a kedvünket a jelentkezéstől, akkor mindenképp érdemes nézelődni az olyan online állásközvetítő portálokon, mint amilyen a Pécsállás is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.