Írd be, mit keresel:

Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, ha futárként szeretnénk dolgozni?

Sokak számára kifejezetten vonzó a szállítás-fuvarozás területe, így lelkesen böngészik az állásközvetítő portálok hirdetéseit, ahol áruszállítókat, kamionsofőröket vagy esetleg futárokat keresnek. Ez utóbbi különösen népszerű állásnak számít, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy mennyire rugalmas munkavégzést tesz lehetővé.
Cookta - 2023.09.27.
Milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, ha futárként szeretnénk dolgozni?

Ha megtekintjük a szigetvárállás oldalát, akkor láthatjuk az épp aktuális hirdetést, mely szerint GLS futárszolgálat keres C-E kategóriával rendelkező gépkocsivezető kollégát állandó munkára. Ha tehát erre a munkakörre pályázunk, akkor mindenképpen érdemes lecsapni rá, és beadni a jelentkezésünket!

Bár sok esetben nincs túl magasan a léc, ami a munkavállalók végzettségét vagy képességeit illeti, de azért van néhány elvárás, aminek meg kell felelnünk. Lássuk, hogy mik ezek!

Rendelkeznünk kell a szükséges jogosítvánnyal

Bár léteznek olyan futár pozíciók – például az ételszállítás területén –, ahol a kiszállítást biciklivel is el lehet végezni, de ha csomagok kézbesítése a feladat, akkor a munkavállalóknak autóval, motorkerékpárral vagy egyéb járművel kell közlekedniük.

Ez azt jelenti, hogy rendelkezniük kell a szükséges jogosítvánnyal, ami az egyik legalapvetőbb feltétel ebben a munkakörben. Sok esetben a munkaadók nemcsak magát a jogosítvány meglétét várják el a jelentkezőktől, hanem a vezetői tapasztalatot is

Gyorsan, határidőre kell dolgoznunk

Ha rendelkezünk a szükséges jogosítvánnyal, és már közel sem vagyunk kezdő járművezetők, akkor jó eséllyel indulunk a felvételi folyamatban. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy gyorsan tudjunk dolgozni, hiszen a futárok konkrét időbeosztással, ütemtervvel rendelkeznek. Ez tartalmazza, hogy egy nap során hova kell elmenniük, és hány csomagot kell ez idő alatt kézbesíteniük.

Ha valamilyen oknál fogva nem sikerül tartaniuk a beosztást, akkor az egész ütemterv csúszik, ami azt jelenti, hogy az emberek késve kapják meg a csomagjaikat. Ezt pedig egy futárcég nem engedheti meg magának, hiszen ez rossz fényt vetne rá.

Kiváló fizikai erőnléttel, állóképességgel kell rendelkeznünk

A futároknak nemcsak vezetniük kell, hanem a csomagokat be is kell pakolniuk a járműbe, illetve a kézbesítés során ki is kell venniük azokat. Ráadásul sok esetben az emeletre is fel kell menniük. Fontos tehát az is, hogy jó kondiban legyenek, és megfelelő fizikai erőnléttel, állóképességgel rendelkezzenek, hogy bírják az egész napos rohangálást, cipekedést.

A futár munkakör rendkívül népszerű manapság, különösen azok körében, akik nem akarnak irodai munkakörnyezetben, monoton munkát végezve dolgozni. Számukra remek alternatívát jelenthet elhelyezkedni például az egyik legnagyobb, hazánkban is működő futárcégnél.

Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy elkezdjük aktívan böngészni az online állásközvetítő portálok hirdetéseit. Persze csak azután, hogy sorra vettük, milyen elvárásoknak kell megfelelnünk, és úgy érezzük, hogy képesek vagyunk teljesíteni a követelményeket.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.