Nagyon szeretjük a nudlit, ezt a csupán pár alapanyaggal készülő kiadós és házias fogást, ami egyszerűsége ellenére tényleg annyira finom, hogy csak úgy eteti magát. Mi most több változatot is készítettünk egyszerre, mert mindenki más variációban szerette volna enni.
A nudliban az a jó, hogy egy tartalmasabb leves után tökéletes második, ízlés szerint készíthetjük morzsás, mákos, diós vagy lekváros változatban, de akár kombinálhatjuk is ezeket, és könnyedén egészségesebbre is alakíthatjuk, ugyanis teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítve, tojás nélkül, vegán változatban is tökéletesen működik a tészta.
Én a tészta készítésébe bevontam a kisfiamat is, ügyesen dolgozott, gyorsabban haladtunk, ráadásul jó móka is volt így a nudlikészítés, csak ajánlani tudom! 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a krumplit áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a szőlőmagolajat és annyi tönkölylisztet, hogy tésztává összeálljon.
Én a tésztát kétfele osztottam, és az egyik fél tésztához még adtam 2 evőkanál darált mákot.
A tésztából nudlikat sodrunk, és enyhén sós, forró vízben kifőzzük. Akkor jó, amikor a nudlik feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, és ízlés szerint pirított zsemlemorzsába vagy darált mákba forgatjuk.
Mi készítettünk extra mákos nudlit, morzsás nudlit és morzsás-diós-lekváros nudlit. Nektek melyik a kedvenc nudli variációtok?