Írd be, mit keresel:

Variációk nudlira, egészségesebb tésztával

Nagyon szeretjük a nudlit, ezt a csupán pár alapanyaggal készülő kiadós és házias fogást, ami egyszerűsége ellenére tényleg annyira finom, hogy csak úgy eteti magát. Mi most több változatot is készítettünk egyszerre, mert mindenki más variációban szerette volna enni.

Cookta - 2023.10.04.
Variációk nudlira, egészségesebb tésztával

A nudliban az a jó, hogy egy tartalmasabb leves után tökéletes második, ízlés szerint készíthetjük morzsás, mákos, diós vagy lekváros változatban, de akár kombinálhatjuk is ezeket, és könnyedén egészségesebbre is alakíthatjuk, ugyanis teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítve, tojás nélkül, vegán változatban is tökéletesen működik a tészta.

Forrás: Színek és virágok

Én a tészta készítésébe bevontam a kisfiamat is, ügyesen dolgozott, gyorsabban haladtunk, ráadásul jó móka is volt így a nudlikészítés, csak ajánlani tudom! 😉

Forrás: Színek és virágok

Nudli

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb krumpli – kb. 60 dkg
  • teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt – amennyit a tészta felvesz
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • ízlés szerint darált mák, pirított zsemlemorzsa, lekvár a tálaláshoz

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a krumplit áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a szőlőmagolajat és annyi tönkölylisztet, hogy tésztává összeálljon.

Forrás: Színek és virágok

Én a tésztát kétfele osztottam, és az egyik fél tésztához még adtam 2 evőkanál darált mákot.

Forrás: Színek és virágok

A tésztából nudlikat sodrunk, és enyhén sós, forró vízben kifőzzük. Akkor jó, amikor a nudlik feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, és ízlés szerint pirított zsemlemorzsába vagy darált mákba forgatjuk.

Mi készítettünk extra mákos nudlit, morzsás nudlit és morzsás-diós-lekváros nudlit. Nektek melyik a kedvenc nudli variációtok?

Forrás: Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.