Írd be, mit keresel:

Sajttorta csokival és karamellel, Mars szelet imádóknak

Ez a könnyű, csupa krém sajttorta ízeiben és textúráiban is tökéletes, sütés nélkül készül, könnyen összeállítható, és garantált sikert zsebelhetünk be vele. Van benne anyag, mégis selymes, légies, eteti magát – igazi sikerdarab.

Cookta - 2023.10.06.
Sajttorta csokival és karamellel, Mars szelet imádóknak

Ízvilágában leginkább a Mars szeletre emlékeztet ez a csokis-karamellás finomság, amiben az eredeti csokiszelethez képest a könnyű, habos, nugátos réteget selymes krémsajt adja. Igazi csábítás és valóságos kalóriabomba, de olyan mennyei, hogy érdemes elcsábulni… Ami a receptjét illeti, valójában egy keverem-kavarom, egyszerű süti, a végeredmény mégis egy mutatós torta – gyakorlatilag elronthatatlan, már ha sikerül kivárni a pihentetési időt, ami nem egyszerű kihívás.

A marsikus sajttorta alapja morzsásra tört zabkeksz, amit némi vajjal és kakaóval késes robotgéppel percek alatt összeállíthatunk. A krémhez használhatunk mascarponét vagy más natúr krémsajtot is, és érdemes bele egy kis zselatint is tenni, hogy kellően összeálljon majd a pihentetés során egy jól szeletelhető tortává. A krémsajtos réteg is könnyen és gyorsan megvan, a torta tetejére a kétféle szósz, a kis sóval megbolondított tejszínes karamell és a csokiöntet is a villámgyors kategória, ha bevetjük a mikrós megoldást, a végeredmény mégis egy gazdag ízvilágú, ellenállhatatlan csodatorta.

Karamellás-csokis sajttorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál porcukor

A krémhez:

  • 60 dkg krémsajt
  • 3 lap zselatin
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só
  • 3 dl tejszín

A karamellhez:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1/2 dl tejszín
  • csipet só

A csokiszószhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl tejszín

Elkészítés: A zabkekszet késes robotgépben finomra őröljük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót, valamint az olvasztott vajat, összedolgozzuk, és a morzsás keveréket egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk az ujjainkkal vagy egy pohár talpával. Hűtőbe tesszük, amíg a sajtos réteg elkészül.

A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszín felét forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik.

A krémsajtot, a cukrot, a vaníliakivonatot, a sót, a maradék és a zselatinos, már nem meleg tejszínt keverőtálba tesszük, és alacsony fokozaton krémesre, habosra keverjük, majd a kekszes alapra öntjük, és a hűtőbe tesszük 4-5 órára, hogy kellően megdermedjen.

A karamellhez az olvasztott vajat, a cukrot, a tejszínt és egy csipet sót alaposan összekeverünk egy mikrózható tálkában, majd frissen tartó fóliával lefedjük, és a mikróba tesszük, 800 watton 2 percig hőkezeljük. Óvatosan kivesszük, megszabadítjuk a fóliától – vigyázat, nagyon forró –, és kanállal átkeverjük, amíg selymes, krémes lesz. Hagyjuk kihűlni.

A csokiszószhoz az étcsokoládét egy tálkába tördeljük, hozzáadjuk a tejszínt, a mikróban 1-1,5 perc alatt megolvasztjuk, majd kivéve simára keverjük, ezt is hagyjuk kihűlni.

A pihentetett tortát kivesszük, leemeljük a tortaforma peremét, ízlés szerint meglocsoljuk a karamellel és a tejszínes csokival, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.