Írd be, mit keresel:

Sörös sertés – a hús, ami szétolvad a szájban

Sokaknak a sertéshús nem vonzó, pedig kellően elkészítve isteni finom tud lenni, például egy kis sörrel, mézzel, hagymával magára hagyva a tűzön elképesztően kellemes, szószos ragu fő belőle. Jobb, mint a pörkölt!

Cookta - 2023.10.07.
Sörös sertés – a hús, ami szétolvad a szájban

A szószos, vörös hússal készülő ragukhoz általában bort használunk, de jóféle sörrel is eszméletlenül finom fogás készíthető. Ez a porhanyósra, omlósra főtt, fűszeres változat annyira egyszerű, amilyen finom, csak az összeállításhoz kell némi munka, aztán magában elfődögél felügyelet nélkül.

Omlós, szaftos, mellé tészta vagy rizs, esetleg bulgur, nokedli jár, mindenesetre olyan köret, ami a finom, sűrű szaftot felveszi… Húsimádóknak kötelező kipróbálni! 🙂

Sörös sertésragu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • 5 dl barna sör
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál rozmaring
  • só, bors

Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk.

Egy vastagabb falú edényt a tűzre teszünk, felforrósítjuk, majd a húst beletesszük, és kifehéredésig, időnként megkeverve pirítjuk. Közben a hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a rétegeket szétválasztjuk, és a húshoz adjuk, összeforgatjuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, a sörrel és a mézzel, összeforgatjuk, majd lefedjük, és takarékon 1 órát főzzük.

A fedőt levéve ellenőrizzük, hogy kellően puha-e a hús, illetve hogy a szaftja selymes és sűrű, ha nem, akkor még egy kevés időt főzzük, majd ízlés szerint tésztával, párolt rizzsel, bulgurral, nokedlivel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.