Sokaknak a sertéshús nem vonzó, pedig kellően elkészítve isteni finom tud lenni, például egy kis sörrel, mézzel, hagymával magára hagyva a tűzön elképesztően kellemes, szószos ragu fő belőle. Jobb, mint a pörkölt!
A szószos, vörös hússal készülő ragukhoz általában bort használunk, de jóféle sörrel is eszméletlenül finom fogás készíthető. Ez a porhanyósra, omlósra főtt, fűszeres változat annyira egyszerű, amilyen finom, csak az összeállításhoz kell némi munka, aztán magában elfődögél felügyelet nélkül.
Omlós, szaftos, mellé tészta vagy rizs, esetleg bulgur, nokedli jár, mindenesetre olyan köret, ami a finom, sűrű szaftot felveszi… Húsimádóknak kötelező kipróbálni! 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk.
Egy vastagabb falú edényt a tűzre teszünk, felforrósítjuk, majd a húst beletesszük, és kifehéredésig, időnként megkeverve pirítjuk. Közben a hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a rétegeket szétválasztjuk, és a húshoz adjuk, összeforgatjuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel, a sörrel és a mézzel, összeforgatjuk, majd lefedjük, és takarékon 1 órát főzzük.
A fedőt levéve ellenőrizzük, hogy kellően puha-e a hús, illetve hogy a szaftja selymes és sűrű, ha nem, akkor még egy kevés időt főzzük, majd ízlés szerint tésztával, párolt rizzsel, bulgurral, nokedlivel tálaljuk.