Nagy bölcsesség, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, a krémes csirkecurry esetén legalábbis tökéletesen klappol az állítás. Minimális munka és maximális élvezet, és a tapasztalat szerint mindenkit levesz a lábáról.
A különféle curryknek nagy tudományuk és rengeteg receptúrájuk van, de az az igazság, hogy a legegyszerűbb változatban is fantasztikusan finom. Aranyszínű, illatos, szemet, lelket és ízlelőbimbókat gyönyörködtető fogás, és pár egyszerű alapanyaggal pikk-pakk összeállítható.
A csirkemellet mindenképpen érdemes legalább fél-egy órára bepácolni, hogy jól átjárják az ízek, és így omlósabb is lesz majd a hús, de akár előző nap is összeforgathatjuk a fűszerekkel. A krémes csirkecurryt készíthetjük tejszínnel selymesítve, mint az alábbi receptben, de helyettesíthetjük kókuszkrémmel is, amitől picit édesebb, egzotikusabb hangulatú lesz ez a szuperegyszerű húsos ragu.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellfilét falatnyi darabokra kockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt, akurkumát, a zúzott fokhagymát és 2 evőkanál olívaolajat, az egészet alaposan összeforgatjuk, és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük, de előkészíthetjük már akár előző nap is.
A hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, és 2 evőkanálnyi olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csirkét a páccal együtt, és időnként megkeverve pár perc alatt kissé elősütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, megvárjuk, míg felforr, összeforgatjuk, és mérsékelt tűzön 10 percet főzzük, majd a tejszínt is hozzáöntjük, elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük, és 1-2 percig, a szósz sűrűsödéséig főzzük, és azon melegében tálaljuk párolt rizzsel.